Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Καλά Χριστούγεννα

Χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία. 



Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Άννα Kαρένινα - Anna Karenina (Trailer)

Άννα Kαρένινα - Anna Karenina


του Τζο Ράιτ
με τους Κίρα Νάιτλι, Τζουντ Λο, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Kέλι ΜακΝτόναλντ, Ντόμναλ Γκλίσον, Μάθιου ΜακΦέιντιεν, Ρουθ Γουίλσον, Έμιλι Γουάτσον, Ολίβια Γουίλιαμς, Αλίσια Βικάντερ


Υπόθεση:

Παντρεμένη με έναν ισχυρό κυβερνητικό παράγοντα, η Άννα Καρένινα ερωτεύεται βαθιά έναν πλούσιο αξιωματικό του στρατού, τον κομψό κόμη Βρόνσκι και προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει την αλήθεια και το νόημα στη ζωή της, αψηφά απερίσκεπτα τις συμβάσεις της ρωσικής κοινωνίας κι εγκαταλείπει το σύζυγο και το γιο της για να ζήσει με τον εραστή της. Ο περίγυρος της την καταδικάζει και την εξοστρακίζει, και η ίδια παθαίνει συχνά κρίσεις ζήλιας που αποξενώνουν τον Βρόνσκι, με αποτέλεσμα να βουλιάζει σιγά σιγά σε μια αδιέξοδη κατάσταση.

Trailer

Από το myfilm.gr

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

54% των ελληνικών νοικοκυριών συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο

Η Γαλλία είναι ουραγός στην ανάγνωση εφημερίδων στο διαδίκτυο, μία δραστηριότητα στην οποία επιδίδεται μόλις το 38% των χρηστών του Διαδικτύου στη χώρα, ποσοστό που είναι το μικρότερο μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, όπως συνάγεται από μελέτη που δημοσίευσε σήμερα το ευρωπαϊκό γραφείο στατιστικών ερευνών Eurostat.
Κατά μέσον όρο στην ΕΕ, η ανάγνωση κι ενημέρωση από ιστοτόπους εφημερίδων αφορά το 61% των χρηστών του διαδικτύου. Μάλιστα το αντίστοιχο ποσοστό στη Λιθουανία φθάνει το 92%, στην Εσθονία το 91%, και το 86% στη Σουηδία, σύμφωνα με την έρευνα αυτή, για το έτος 2012. Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 77%.
Κατά μέσον όρο στην ΕΕ, το 51% των χρηστών πραγματοποίησε τις τραπεζικές του συναλλαγές διαδικτυακά το 2012, το 52% δημοσίευσε μηνύματα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 50% χρησιμοποίησε υπηρεσίες που σχετίζονται με την οργάνωση ταξιδιών.
Εάν η Φιλανδία κατέχει τα πρωτεία στη χρήση των Διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών (91% των χρηστών) και στα ταξίδια (69% των χρηστών), είναι η Πορτογαλία η χώρα εκείνη που καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετεχόντων σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (75% το 2012).
Και στον τομέα αυτόν, η Γαλλία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με 40% των χρηστών να συμμετέχουν σε τέτοιους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, μόλις λίγο καλύτερα από τη Δημοκρατία της Τσεχίας, η οποία κατέχει την τελευταία θέση με 35%.
Η μελέτη αυτή αποδεικνύει την μεγάλη ταχύτητα και τον βαθμό διάδοσης της χρήσης του Διαδικτύου στην ΕΕ, καθώς τα τρία τέταρτα των νοικοκυριών (76%) διέθεταν σύνδεση στο Ίντερνετ το 2012, στην μεγάλη τους πλειονότητα (72%) σε ευρυζωνικό δίκτυο. Το 2006, μόλις το 46% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών διέθεταν σύνδεση στο Διαδίκτυο και μόλις το 30% σε ευρυζωνικό δίκτυο.
Παρά τις μεγάλες ανισότητες, σε κάθε ευρωπαϊκό κράτος τουλάχιστον ένα στα δύο νοικοκυριά διαθέτει ευρυζωνική σύνδεση, με το ποσοστό αυτό να κυμαίνεται από 51% στη Βουλγαρία έως 94% στην Ολλανδία.
Στην Ελλάδα, σύνδεση στο Διαδίκτυο υπολογίζεται --σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Γιούροστατ-- ότι διαθέτει το 54%. Εξ αυτών ευρυζωνικές συνδέσεις διαθέτει το 51%. Από το σύνολο των χρηστών, όσοι κάνουν online τις τραπεζικές τους συναλλαγές φθάνουν το 17% του συνόλου, ένα 38% χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να ενημερώνεται σχετικά με τον τουρισμό. Όσον αφορά την χρήση των λεγόμενων μέσων ενημέρωσης των πολιτών, ένα 59% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 10% γράφει και επιμελείται ή διαβάζει ιστολόγια (blogs).

Από το  portal.kathimerini.gr
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Botox - Όλη η αλήθεια

Το botox δεν χρειάζεται συστάσεις. Ίσως η πιο δημοφιλής θεραπεία αντιγήρανσης, σήμερα, έχει φανατικούς οπαδούς αλλά και πολέμιους, καθώς υπόσχεται μεν φρεσκάδα και λάμψη, πλην όμως με ημερομηνία λήξης. Η ευρύτατη χρήση του, τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες, επιβάλλει τον επαναπροσδιορισμό του, εγείροντας ερωτήματα ως προς την ασφάλεια και τις τυχόν παρενέργειες του, τους όρους υπό τους οποίους πρέπει να εφαρμόζεται καθώς και τις άλλες, πέραν των αισθητικών, δράσεις που μπορεί να έχει.  

«Το botox είναι ενέσιμη θεραπεία που βελτιώνει το άνω τριτημόριο του προσώπου (μέτωπο - μεσόφρυο - πόδι της χήνας) κάνοντας το να φαίνεται φυσικά ξεκούραστο, και λαμπερό», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός κ. Βασίλης Κρέτσης.

«Η βουτολική τοξίνη (botox) είναι μία φυσική επεξεργασμένη πρωτείνη που σε πολύ μικρές δόσεις επιδρά στον μυ, με αποτέλεσμα την αναστολή μετάδοσης νευρικού ερεθίσματος, έτσι ώστε ο μυς να μην κάνει συσπάσεις. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 - 20 λεπτά, κατά την οποία ο ιατρός κάνει μια σειρά εγχύσεων τοπικά,  στην περιοχή του μεσόφρυου, του μετώπου ή στην περιοχή του έξω κανθού (πόδι της χήνας). Μπορεί να εφαρμόσει εγχύσεις και στις κάθετες ρυτίδες του λαιμού. Επίσης, σε πολύ μικρές δόσεις, το botox βελτιώνει τις ρυτίδες στο άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστού) καθώς και τις ρινοπαρειακές αύλακες.

»Σε γενικές γραμμές, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά τη θεραπεία στις δραστηριότητες του, καθώς μόνον τοπικά παρατηρείται ένας ήπιος ερεθισμός, ο οποίος διαρκεί 2 - 3 ώρες. Τα αποτελέσματα της θεραπείας έρχονται σταδιακά (το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σε 2 εβδομάδες), διαρκούν 4-6 μήνες».

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η άσκηση βελτιώνει την ψυχολογία μας

Η ανασφάλεια των ημερών και η κακή διάθεση ως αποτέλεσμα της κρίσης που βιώνουμε έρχεται να την διώξει η γυμναστική.
Οι ειδικοί τονίζουν πως η άσκηση βελτιώνει την ψυχολογία μας καθώς ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ελέγχει την διάθεσή μας, μάλιστα η γυμναστική συστήνεται και σε όσους πάσχουν από κατάθλιψη ως επικουρική θεραπεία.
Δικαιολογίες, δεν υπάρχουν για την γυμναστική γιατί και χρήματα να μην υπάρχουν να γραφτούμε στο γυμναστήριο, μπορείτε να την κάνετε και μόνοι σας, βγείτε έξω πηγαίνατε σε κάποιο πάρκο ή το πιο κοντινό σας γήπεδο και κάντε τζόκινγκ.
Ακόμα και μέσα στο σπίτι με κάποιο dvd μπορείτε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα που σας προτείνει ή και να βοηθηθείτε από το internet. Η καλή διάθεση είναι στο χέρι αρκεί να κάνουμε κάτι εμεί γι΄ αυτό.


Από το myworld.gr