Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Λίνκολν - Lincoln (Trailer)

Λίνκολν - Lincoln
του Στίβεν Σπίλμπεργκ
με τους Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέιμς Σπέιντερ, Ντέιβιντ Στράθερν, Σάλι Φιλντ, Τζάρεντ Χάρις, Λι Πέις, Τζάκι Ερλ Χάλει


Υπόθεση:Η ταινία παρακολουθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες της ζωής ενός από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής, του Αβραάμ Λίνκολν. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τον (δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ ερμηνείας) Ντάνιελ Ντέι-Λιούις σε ένα συναρπαστικό θρίλερ, που εξετάζει τη σύγκρουση ανάμεσα στον Λίνκολν και τους ισχυρούς άνδρες του υπουργικού συμβουλίου του, στην προσπάθειά του να τερματίσει την πιο αιματοβαμμένη σύγκρουση της χώρας, τον Εμφύλιο Πόλεμο, και νʼ αλλάξει τον ρου της ιστορίας βάζοντας τέλος στη δουλεία και επαναφέροντας την Ένωση της Αμερικής.

Trailer


Από το myfilm.gr

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Το νέο κοινό ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης

Στις Βρυξέλλες, παρουσιάστηκε Παρασκευή 18/1, το νέο κοινό ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης, το οποίο είναι διαθέσιμο ήδη από χθες  Σάββατο 19/1.

Τα νέα διπλώματα οδήγησης έχουν σχήμα πλαστικής πιστωτικής κάρτας με τυποποιημένη ευρωπαϊκή μορφή και αυστηρότερη προστασία της ασφάλειας. Θα αντικαταστήσει σταδιακά τα πάνω από 100 διαφορετικά χάρτινα και πλαστικά μοντέλα που, επί του παρόντος, χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 300 εκατομμύρια οδηγούς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το δίπλωμα γίνεται ενιαίο με στόχο την ενίσχυση της ελεύθερης κυκλοφορίας, την αντιμετώπιση της πλαστογράφησης όσον αφορά τις άδειες οδήγησης και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την ΕΕ. Για την ώρα, τα παλιά διπλώματα δε σταματούν να ισχύουν. Όμως θα πρέπει να αντικατασταθούν έως το 2033 το αργότερο.

Η ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης είναι δυνατό να προσαρμόζεται, ώστε να ενσωματώνει εθνικά σύμβολα που θα αποφασίζονται από κάθε κράτος- μέλος. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει ορισμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, ώστε να είναι απαραβίαστη και να αποφεύγεται η πλαστογράφηση.

Επιπλέον, υποστηρίζεται από τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ηλεκτρονικού συστήματος ανταλλαγής δεδομένων, για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των εθνικών διοικήσεων. Με τον τρόπο αυτόν απλουστεύεται η διαδικασία διαχείρισης των αδειών οδήγησης για τα άτομα που αλλάζουν τόπο διαμονής από ένα κράτος- μέλος σε άλλο.

Επίσης, θα ενισχυθεί σημαντικά η αποτροπή του «τουρισμού αδειών οδήγησης» και της πλαστογράφησης, για παράδειγμα, με την επιβολή της νέας, αυστηρότερης απαγόρευσης να εκδίδει ένα κράτος μέλος άδεια για κάποιον του οποίου η άδεια έχει ήδη ανακληθεί, ανασταλεί ή υποβληθεί σε περιορισμούς από άλλο κράτος- μέλος.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Πού οφείλονται τα «ζαρωμένα» δάχτυλα

Γιατί αλήθεια «ζαρώνουν» τα δάχτυλά μας μετά από ένα πολύωρο ζεστό μπάνιο; Οι επιστήμονες φαίνεται να βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην εξήγηση αυτού του «φαινομένου». 
Βρετανοί ερευνητές σε πανεπιστήμιο του New Castle, έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να χειριστεί κανείς τα υγρά αντικείμενα όταν τα δάχτυλά του είναι «τσαλακωμένα», παρά όταν αυτά είναι λεία και στεγνά. Ανέφεραν επίσης πως η αντίδραση αυτή του οργανισμού μας, αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, όταν παρουσιάστηκε η ανάγκη για εύρεση τροφής στα υγρά περιβάλλοντα.

Τα πειράματά τους έχουν ήδη δημοσιευτεί στο περιοδικό Royal Society Biology. Κατά τη διάρκεια αυτών, βύθισαν μέσα σε έναν κουβά με νερό κομμάτια από μάρμαρο. Στη συνέχεια ζήτησαν από κάποιους εθελοντές να προσπαθήσουν να τα βγάλουν έξω από το νερό με το ένα χέρι. Παρατήρησαν λοιπόν, πως εθελοντές, οι οποίοι είχαν «τσαλακωμένα» δάχτυλα ολοκλήρωναν συνήθως τη δουλειά πιο γρήγορα από τους εθελοντές που είχαν δάχτυλα στεγνά λεία.

Ο δρ Tom Smulders, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δήλωσε στο BBC, ότι «αν το ζάρωμα των δαχτύλων κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ήταν απλά και μόνο η αντίδραση του πρηξίματος των δαχτύλων λόγω της θερμοκρασίας του νερού, δε θα έπρεπε να έχει καμία άλλη λειτουργία. Το πείραμα όμως δεν έδειξε κάτι τέτοιο, για αυτό και μάλλον καταλήγουμε στην εξελικτική λειτουργία της αντίδρασης». Όπως άλλωστε είναι γνωστό από τη θεωρία της εξέλιξης το ανθρώπινο είδος κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του κράτησε μόνο τα χαρακτηριστικά εκείνα που αποδεικνύονταν χρήσιμα και αυτό φαίνεται να ισχύει και με το «τσαλάκωμα» των δαχτύλων. 

Από το in2life.gr/

Τακτικό ζύγισμα για διατήρηση του βάρους

Το τακτικό ζύγισμα αποτελεί μια ευρέως διαδομένη τακτική για την απώλεια και τη διατήρηση του βάρους. Συγκεκριμένα φαίνεται να βοηθάει στη μεγαλύτερη απώλεια ή τη μικρότερη επαναπρόσληψη κιλών, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, και η λογική στην οποία βασίζεται γίνεται εύκολα αντιληπτή: η συνεχής ανατροφοδότηση του ατόμου, του δίνει τη δυνατότητα να αξιολογεί καθημερινά την πρόοδό του και να κάνει προσαρμογές στη διατροφή και τη φυσική του δραστηριότητα, προκειμένου να έρθει πιο κοντά στο στόχο του.
Παρόλ’ αυτά, οι συμπεριφορές που προκαλούν αυξημένη προσοχή στο σώμα, έχουν κατηγορηθεί πως μπορεί να συντελέσουν στην ανάπτυξη ψυχοπαθολογικών καταστάσεων -ιδιαιτέρως στις γυναίκες- με τρανταχτά παραδείγματα τις διαταραχές λήψης τροφής και την κατάθλιψη. Σε αυτό το πεδίο κινούνται και οι ενστάσεις επιστημόνων για το ψυχολογικό αντίκτυπο του τακτικού ζυγίσματος, που αλλιώς αναφέρεται και ως αυτοπαρακολούθηση βάρους.
Έρευνες έχουν δείξει, πως μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμιο στην ψυχολογία του ατόμου, ιδίως όταν ο στόχος του βάρους δεν επιτυγχάνεται, και μάλιστα πιθανώς να συνδέεται με τον κίνδυνο ανάπτυξης μη υγιών μεθόδων ρύθμισης του βάρους. Επιπλέον, έχει συσχετιστεί με μειωμένη αυτοπεποίθηση, άγχος και δυσαρέσκεια για το σώμα στις γυναίκες, ενώ στους άνδρες φαίνεται να σχετίζεται με βελτίωση της φυσικής κατάστασης και μεγαλύτερη ικανοποίηση από την εικόνα σώματος.