Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τηλεφωνικές κλήσεις με Gmail

Οι Αμερικανοί χρήστες του Gmail μπορούν πλέον να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε οποιονδήποτε αριθμό μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανακοίνωσε η Google.
Ως προσφορά γνωριμίας, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν όλες τις κλήσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά μέχρι τα τέλη του έτους. Για τις διεθνείς κλήσεις θα ισχύουν ιδιαίτερα χαμηλές χρεώσεις που ξεκινούν στα 0,02 δολάρια ανά λεπτό.
Ο πρωτότυπος συνδυασμός τηλεφωνίας και email φαίνεται να απειλεί τη Skype και τη MagicTalk, δύο άλλες καθιερωμένες υπηρεσίες τηλεφωνίας μέσω Διαδικτύου.


Η Google, πάντως, δραστηριοποιείται εδώ και καιρό στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Προσφέρει στην αγορά των ΗΠΑ την υπηρεσία Google Voice, στην οποία οι εξερχόμενες κλήσεις πραγματοποιούνται από τον υπολογιστή ή από άλλη συσκευή με σύνδεση στο Διαδίκτυο, ενώ οι εισερχόμενες δρομολογούνται σε οποιαδήποτε συσκευή.
Για μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις, εκτός από το να δέχονται τηλεφωνήματα στον υπολογιστή τους, οι χρήστες του Gmail θα πρέπει να προμηθεύονται νέο, δωρεάν τηλεφωνικό αριθμό από το Google Voice.
Περίπου 1,4 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικό αριθμό του Google Voice στα τέλη της περυσινής χρονιάς.
Όπως ανακοίνωσε η Google, οι συνδρομητές του Gmail θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να εκτρέπουν τις εισερχόμενες κλήσεις από τα σταθερά και κινητά τους τηλέφωνα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Προς το παρόν, πάντως, η λειτουργία τηλεφωνίας είναι διαθέσιμη μόνο για ιδιώτες και όχι για τους εκατομμύρια εταιρικούς πελάτες του Gmail.
Εκτός από την ενσωμάτωση της τεχνολογίας φωνής στο Gmail, η Google σχεδιάζει επίσης να εγκαταστήσει τηλεφωνικούς θαλάμους για φθηνές κλήσεις σε αμερικανικά πανεπιστήμια και αεροδρόμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου