Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Αλλάξτε εικόνα στην κουζίνα σας

Τέσσερις τρόποι για να περιορίσετε τον καθημερινό χρόνο καθαρισμού της κουζίνας σας.

Τακτοποιήστε τα ντουλάπια
Τα ράφια στα ντουλάπια σας - τουλάχιστον μία φορά το χρόνο - χρειάζονται καθάρισμα.
Θα πρέπει να απομακρύνετε σκόνη, λεκέδες από υλικά φαγητού και υπολείμματα τροφίμων. 
Καθαρίστε καλά το ψυγείο σας 
Αφιερώστε μια μέρα, για να περιποιηθείτε το ψυγείο σας. Πετάξτε όλα εκείνα τα βάζα από σάλτσες και καρυκεύματα που πιθανώς δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ. Βγάλτε τα ράφια και τα συρτάρια του ψυγείου, σαπουνίστε τα με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και ξεπλύντε τα καλά.


Ζητήστε τη βοήθεια του συντρόφου σας
Βάλτε το σύζυγό σας στο έργο. Την επόμενη φορά που θα κερώνει το οικογενειακό σας αυτοκίνητο, ζητήστε του να κάνει το ίδιο και με τις συσκευές της κουζίνας.
Η κρέμα του κεριού που χρησιμοποιεί για το εξωτερικό γυάλισμα του αυτοκινήτου διατηρεί τις χρωματισμένες μεταλλικές επιφάνειες των συσκευών φωτεινότερες, τις κάνει ανθεκτικότερες στις γρατσουνιές και επιπλέον, τα στίγματα από τα δακτυλικά αποτυπώματα θα απομακρυνθούν πολύ πιο εύκολα.
Φροντίστε τις συσκευές σας
Τοποθετήστε διάλυμα νερού με άσπρο ξύδι στην καφετιέρα σας και βάλτε την σε λειτουργία. Θα απομακρυνθούν άλατα και υπολείμματα του καφέ και η καφετιέρα σας θα σας ξαναδίνει υπέροχο και γευστικό καφέ.

Εάν ο φούρνος μικροκυμάτων είναι λερωμένος, τοποθετήστε μέσα 2 κούπες με νερό και αφήστε τες να βράσουν για λίγο. Μετά καθαρίστε εσωτερικά το θάλαμο του φούρνου με καθαρό πανί.
Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να καθαρίζετε και τον φούρνο της κουζίνας σας, τοποθετώντας νερό σε ένα βαθύ ταψί.

Πηγή fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου