Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τα πρώτα τρισδιάστατα γυαλιά οράσεως

«Τα πρώτα 3D γυαλιά στη Γη με οπτικά σωστούς φακούς». Έτσι προωθεί αυτό το νέο, επαναστατικό προϊόν η ιταλική εταιρία γυαλιών οράσεως Luxottica, σε μια προσπάθεια να τονίσει το καινούργιο, το διαφορετικό και συνάμα το πρωτοποριακό.
Σε λίγο καιρό λοιπόν τα πρώτα τρισδιάστατα γυαλιά οράσεως θα κάνουν την εμφάνισή τους στις προθήκες των καταστημάτων οπτικών όλου του κόσμου. Με διευρυμένη γωνία περιφερειακής όρασης και οπτική καθαρότητα, τα 3D γυαλιά οράσεως ετοιμάζονται από την εταιρία Luxottica και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Τα καινούργια γυαλιά, φυσικά και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση τρισδιάστατων ταινιών. Οι τρισδιάστατοι φακοί θα μπορούν να τοποθετηθούν στα γυαλιά με την ίδια ευκολία που τοποθετούνται οι σημερινοί φακοί, δηλαδή με μια απλή συνταγή γιατρού.
Η Oakley, θυγατρική της Luxottica, είναι η αμερικανική εταιρία που έχει αναλάβει τη δημιουργία των πρώτων τρισδιάστατων φακών οράσεως. Το γνωστό στούντιο γραφικών του Hollywood, Dreaworks Animation, είναι το σημείο εκείνο όπου έχει επιλεγεί για να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές, πριν τα γυαλιά να βγουν στο εμπόριο.
Εντός του 2010, μέσα στο επόμενο τρίμηνο δηλαδή, θα κυκλοφορήσει το πρώτο ζευγάρι 3D γυαλιών στις ΗΠΑ. Εντός του 2011 θα ξεκινήσει και η αντίστοιχη παραγωγή γυαλιών για τον υπόλοιπο κόσμο.
Είναι προφανές ότι τα 3D γυαλιά οράσεως έρχονται να συμπληρώσουν μια αγορά, στην οποία διαρκώς αυξάνονται οι τρισδιάστατες τηλεοπτικά και κινηματογραφικές ταινίες, καθώς επίσης και οι 3D τηλεοράσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός τηλεοράσεων 3D που θα βρίσκεται στην αγορά έως το 2015 θα αγγίζει σχεδόν το 50% του συνόλου. Άρα εκτός των άλλων είναι και πρακτικός ο λόγος που κάνουν τώρα την εμφάνισή τους τα 3D γυαλιά οράσεως.



Από το menslounge.gr
Πηγή http://www.luxottica.com/en/media/press_releases/archive/generic/2010_09_15_Oakley_3D_DreamWorks.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου