Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Το Playstation Vita αποκάλυψε η Sony


Το Playstation Vita, τη φορητή παιχνιδομηχανή νέας γενιάς της αποκάλυψε η Sony στην Ε3, η οποία προορίζεται να λανσαριστεί στην αγορά πριν την περίοδο των χειμερινών διακοπών.
Πρόκειται για μία touch- interface και motion- sensitive συσκευή, η οποία θεωρείται πως θα ξεπεράσει κατά πολύ το Playstation Portable. Η εταιρεία είναι εξαιρετικά φιλόδοξη όσον αφορά την κυκλοφορία του, με στελέχη της να έχουν αποκαλέσει το Playstation Vita το μεγαλύτερο εγχείρημα της Sony από την κυκλοφορία του Playstation 3, πριν από πέντε χρόνια.
Η συσκευή θα επιτρέπει στους gamers να συνδέονται ο ένας με τον άλλον μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi hotspots, και να χρησιμοποιούν τεχνολογία GPS. Η τιμή του θα κυμαίνεται από τα 249 δολάρια (Wi-Fi only version) ως τα 299 (η έκδοση που μπορεί να χρησιμοποιήσει και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας).
Η συσκευή διαθέτει κάμερα μπρος και πίσω, οθόνη αφής, touch pad πίσω και δύο μικρά joysticks. Θα επιτρέπει στους κατόχους της να παίξουν με χρήστες Playstation 3 μέσω του Playstation Network (στο οποίο η δραστηριότητα πλέον βρίσκεται στο 90% αυτής που υπήρχε πριν από τη μαζική επίθεση χάκερ εναντίον του πριν από λίγο καιρό).
Το Playstation Vita επίσης διαθέτει μετρητή επιτάχυνσης, κάτι που σημαίνει πως θα «ανταποκρίνεται» όταν ο χρήστης το κρατά σε διαφορετικές γωνίες ή το κουνά στον αέρα.
«Το Playstation Vita θα φέρει επανάσταση στην εμπειρία της φορητής ψυχαγωγίας» είπε σχετικά ο Καζούο Χιράι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment America, μιλώντας μπροστά σε ένα πλήθος 6.000 ατόμων στο Los Angeles Memorial Sports Arena.
Από πλευράς μεγέθους, το Vita είναι λίγο μεγαλύτερο από ό,τι το PSP, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο από το 2004 και θα συνεχίσει να κυκλοφορεί.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης έγινε επίδειξη του Uncharted 3: Drake's Deception, όπου ο gamer είχε τη δυνατότητα να κινήσει το avatar μέσω της οθόνης αφής, και του Reality Fighters, στο οποίο ο παίκτης μπορεί να τραβήξει μία φωτογραφία του πραγματικού κόσμου και στη συνέχεια να δώσει μάχη στο περιβάλλον της, χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα που υπάρχουν εκεί.
Εκτός από το Vita, η εταιρεία παρουσίασε και μία υπηρεσία επικοινωνίας ονόματι «Party», που επιτρέπει συνομιλία μέσω φωνής ή κειμένου κατά τη διάρκεια παιχνιδιών ή χρήσης του browser.

Από το portal.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου