Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Δες τα χρέη σου στην Εφορία μέσω ίντερνετ

Με λίγα «κλικ» από τον υπολογιστή τους στο σπίτι ή στο γραφείο τους, χωρίς να πηγαίνουν στα γκισέ της εφορίας, θα μπορούν  οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται πόσα χρωστάνε προς το δημόσιο, αν τα χρέη έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα άλλα και τους νέους φόρους που βεβαιώνονται κάθε φορά από την εφορία. 

Μεταβαίνοντας στην ηλεκτρονική διευθυνση link.minfin.gr/eidop και με τη χρήση των κωδικών του taxisnet, ο κάθε φορολογούμενους μπορεί πλέον να δει αναλυτικά τις οφειλές του, πριν να του έρθουν τα σχετικά ειδοποιητήρια. Επίσης αν έχει αλλάξει διεύθυνση ή αν έχει χαθεί η αλληλογραφία του, μπορεί πλέον να βάλει σε μια σειρά τα ληξιπρόθεσμα χρέη του άλλα και όλους τους φόρους που διαρκώς προκύπτουν, είτε αφορούν στο εισόδημα, είτε στα ακίνητα κλπ. 

Σε επόμενο στάδιο, από τον ίδιο ιστότοπο,  η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα δίνει στον φορολογούμενο και έναν ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, για κάθε μια από τις οφειλές του, όπως αυτές παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα. Έτσι, ο φορολογούμενος εάν το επιθυμεί, θα μπορεί είτε να πληρώσει ηλεκτρονικά (μέσω web banking) τον φόρο ή εναλλακτικά να τυπώσει το σχετικό σημείωμα και να καταβάλει το ποσό στην τράπεζα ή στην εφορία. 

Σε τρίτο στάδιο η ΓΓΠΣ θα επιτρέψει και την ανάπτυξης εφαρμογών από τρίτους, δίνοντας ειδικές άδειες σε εταιρείες πληροφορικής να αναπτύξουν προγράμματα για φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην συγκεκριμένη υπηρεσία που θα επιτρέπουν την πρόσβαση στην συγκεκριμένη υπηρεσία "on the road".
 Από το protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου