Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Εξοικονομήστε έως και 1000 ευρώ το χρόνο

Πώς μπορεί κανείς σήμερα να κάνει αποταμίευση με τόσες περικοπές μισθών σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, τα χαράτσια και τις υψηλές τιμές. Βασική αρχή για να πετύχετε το στόχο της αποταμίευσης είναι να υπολογίσετε τα μηνιαία σας έξοδα και έσοδα.


“Σβήστε” τα περιττά έξοδα Αλλάξτε συνήθειες στις αγορές σας. Επιλέξτε αποθήκες για τα απορρυπαντικά σας προτιμώντας μεγάλες συσκευασίες που είναι πιο συμφέρουσες. Είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο να παρακολουθείτε τις τιμές στα σούπερ μάρκετ ώστε να εντοπίσετε τις αυξήσεις. Προτιμήστε τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι πολύ φθηνότερα και εξίσου ποιοτικά.
 Ψωνίστε με λίστα 
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στο σούπερ μάρκετ είναι οι άχρηστες αγορές αλλά και οι παραπλάνηση από δήθεν προσφορές. Προετοιμαστείτε από το σπίτι με μια λίστα με σκοπό να αγοράσετε τα απαραίτητα και αυτά που πραγματικά χρειάζεστε. Προτιμήστε τις λαϊκές αγορές που είναι πάντα πιο φθηνές αλλά και με πιο φρέσκα Ελληνικά προϊόντα. Πολύ χρήσιμο είναι το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο τιμών στη διεύθυνση www.e-prices.gr για να ξέρετε ανά πάσα στιγμή που θα βρείτε τα φθηνότερα προϊόντα. Αν μάλιστα έχετε χώρο αγοράστε μεγάλες ποσότητες και αποθηκεύσατε τα και έτσι κερδίζετε χρήματα.
Δεν έχω αυτοκίνητο “καρδιά μου” Aφήστε το αμάξι και προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και έτσι εξοικονομείται χρόνο και χρήμα. Χρόνο γιατί σίγουρα φτάνετε πιο γρήγορα αλλά και κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπορείτε να διαβάστε την εφημερίδα σας ή και να οργανώσετε τη μέρα σας. Αν πάλι δεν αποχωρίζεστε με τίποτα το αυτοκίνητο σας επιλέξτε πιο φτηνά πρατήρια καυσίμων .
Βγάλτε τις συσκευές από την μπρίζα 
Οι συσκευές ακόμα και στην αναμονή καταναλώνουν ρεύμα για αυτό το λόγο τις βγάζουμε από την μπρίζα. Σβήνουμε τον θερμοσίφωνα πάντα και βάζουμε πλυντήριο όταν είναι γεμάτο. Επιπλέον αντικαθιστούμε τους λαμπτήρες με ειδικούς εξοικονόμησης ενέργειας.
Ξεχάστε τα ορεκτικά Στην έξοδο σας στο εστιατόριο μην παραγγέλνετε ορεκτικά καθώς αυξάνουν πάντα το λογαριασμό και εκτός των άλλων παχαίνουν! Στην έξοδο σας για ποτό αποφύγετε τα κοκτέιλ που είναι ακριβά και έχουν θερμίδες. Προτιμήστε το τσίπουρο που είναι και Ελληνικό!
Τσεκάρετε πάντα τα ψιλά γράμματα Ελέγξτε τους όρους των τραπεζικών σας οφειλών. Αν διαπιστώσουμε υψηλά επιτόκια προσπαθήστε να μεταφέρετε τις οφειλές σε τράπεζα με χαμηλότερο επιτόκιο. Αποφύγετε την αλόγιστη χρήση πιστωτικής κάρτας .
Έχεις email, μήνυμα και DMΕπιλέξτε πακέτο τριπλών προσφορών με σταθερό, κινητό και ιντερνετ και έτσι γλυτώνετε έως και 300 ευρώ το χρόνο. Αναζητήστε το φθηνότερο πακέτο και “μαζέψτε” τα κινητά της οικογένειας σε έναν πάροχο. Αν το πολύ γρήγορο ίντερνετ δεν σας είναι απαραίτητο κόψτε το και επιλέξτε μια πιο φθηνή σύνδεση. Προτιμήστε να επικοινωνείτε μέσω email facebook twitter και έτσι θα δείτε πολύ μεγάλη διαφορά στο λογαριασμό του κινητού σας. Αν είστε συνδρομητής σε καλωδιακή τηλεόραση κρατείστε όσα κανάλια πραγματικά παρακολουθείται και κόψτε όλα τα άλλα.

Από το imoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου