Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Το χόρτο «καίει» το μυαλό!


Το χόρτο ή αλλιώς χασίς, μπορεί να προέρχεται από τη φύση, δεν είναι όμως και τόσο αθώο, ειδικά στις μικρές ηλικίες. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο British Journal of Psychiatry, τα παιδιά που καπνίζουν κάνναβη από 15 χρονών, θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική τους και σωματική υγεία, συγκριτικά με αυτούς που κάνουν χρήση από μεγαλύτερη ηλικία.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, οι ερευνητές εξέτασαν τη νοητική λειτουργία 100 χρηστών κάνναβης μετά από περίπου δέκα χρόνια συνεπούς χρήσης, και σχεδόν 50 μη χρηστών. Τα ευρήματα συνηγορούν στο συμπέρασμα πως η χρήση αυτού του ναρκωτικού προκαλεί ζημιά στον εγκέφαλο.


Η επικεφαλής της έρευνας, δρ Maria Fontes, δήλωσε, «βρήκαμε ότι η πρώιμη έναρξη της χρήσης, μετά από ένα διάστημα, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο γνωστικό πεδίο. Η εφηβεία ειδικά είναι μια περίοδος κατά την οποία ο εγκέφαλος φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στην νευροτοξικές επιδράσεις της κάνναβης. Ο εγκέφαλος πριν από την ηλικία των 15 ετών βρίσκεται σε εξέλιξη και ωρίμανση, άρα πιθανή έκθεση στην κάνναβη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να είναι καταστροφική».

Από το protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου