Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Κόψε το τσιγάρο χωρίς να πάρεις κιλά.

Πολύ κόσμο και κυρίως τις γυναίκες απασχολεί το γεγονός ότι η διακοπή του καπνίσματος σχετίζεται συχνά με μία αύξηση στο σωματικό βάρος, η οποία κατά μέσο όρο υπολογίζεται στα 5 με 6 κιλά.
Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε ώστε να αποφύγετε αυτή την αύξηση βάρους, αλλά παράλληλα να κάνετε ένα μεγάλο δώρο υγείας στον εαυτό σας;
- Αλλάξτε τις συνήθειες που έχετε συνδέσει με το κάπνισμα. Μπορείτε να αλλάξετε είδος καφέ (δηλαδή, αν πίνατε cappuccino δοκιμάστε ελληνικό ή άλλο τύπο καφέ), ή επίσης αν τον πίνατε γλυκό δοκιμάστε τον μέτριο.

- Αποφύγετε το ακατάσχετο τσιμπολόγημα. Αν τα αλμυρά και γλυκά σνακ τείνουν να πάρουν τη θέση του τσιγάρου στο χέρι σας, φροντίστε να μην τα έχετε διαθέσιμα στο σπίτι, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα της διακοπής του καπνίσματος.
- Αν σας πιάσει λιγούρα, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας! Κόψτε φρούτα και λαχανικά και διατηρήστε τα στο ψυγείο σας, έτσι ώστε να είναι «ετοιμοπόλεμα» όταν χρειαστεί να ικανοποιήσουν τη λιγούρα σας.
- Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα. Είναι σίγουρο ότι μία βόλτα στο πάρκο ή μία επίσκεψη στην παραλία θα σας χαλαρώσει και θα σας κάνει να ξεχαστείτε από το τσιγάρο.
- Προτιμήστε στις εξόδους σας να κάθεστε σε χώρους μη καπνιζόντων, έτσι ώστε να κρατάτε τον πειρασμό μακριά.
- Μασήστε τσίχλα ή φάτε μία καραμέλα, χωρίς ζάχαρη φυσικά, για να «απασχολήσετε» τον ουρανίσκο σας με κάτι πιο γλυκό από τη νικοτίνη.
Πηγή markos.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου