Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Τέσσερις κανόνες να ξαναβρείς τη φόρμα σου.

Μπορεί το καλοκαίρι να βγήκες εκτός προγράμματος, όσον αφορά τη διατροφή αλλά και την άσκησή σου, όμως  ο Σεπτέμβρης είναι ιδανικός για να επανέλθεις.
Σου παρουσιάζουμε τους 4 βασικούς κανόνες που θα σε βοηθήσουν να ξαναβρείς τη φόρμα σου. 

Κανόνας 1ος
Όρισε ποιες ημέρες θα γυμνάζεσαι
Το ιδανικό είναι να ασκείσαι 4 φορές την εβδομάδα, με τουλάχιστον μία μέρα ξεκούραση ανάμεσα στις προπονήσεις.Κανόνας 2ος
Ανέβασε την ένταση

Η κάθε προπόνησή σου θα πρέπει να είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη, τόσο σε ένταση και επιβάρυνση όσο και σε διάρκεια. Η σταδιακή αύξηση της έντασης θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις την παλιά σου φόρμα.
Κανόνας 3ος
Άλλαξε διατροφή

Τον Αύγουστο το έριξες έξω, ήπιες λίγο παραπάνω, έφαγες γλυκά και πήρες μερικά κιλά; Δεν χρειάζεται να φτάσεις στα άκρα ακολουθώντας ακραία δίαιτες. Απλώς φρόντισε να μην τρως αργά το βράδυ, να αποφεύγεις τροφές πλούσιες σε λιπαρά και να ενυδατώνεσαι συχνά. Μ’ αυτό τον τρόπο σε ένα μήνα θα έχεις κάψεις το περιττό λίπος.
Κανόνας 4ος
Κάνε ένα γενικό τσεκ-άπ

Πρέπει να σιγουρευτείς ότι όλα στο σώμα σου λειτουργούν άψογα. Έτσι θα αποφύγεις τραυματισμούς και παθολογικά προβλήματα. Επισκέψου έναν παθολόγο για να κάνεις καρδιογράφημα και έναν ορθοπεδικό για να ελέγξει τραυματισμούς που τυχόν να είχες τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου