Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Νέα μοντέλα MacBook Air (Video)

Συνεχίζοντας την ανανέωση των προϊόντων της στο ίδιο μήκος κύματος με το iPad, η Apple παρουσίασε τους λεπτότερους και πιο ελαφρούς φορητούς υπολογιστές (laptop) που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα.
Πρόκειται, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC, για το μοντέλο MacBook Air με οθόνη 13,3 ιντσών (33,8 εκατοστών) και πάχος μόλις 1,73 εκατοστών, καθώς και το μοντέλο MacBook Air με οθόνη 11,6 ιντσών (29,5 εκατοστών) και βάρος μόνο ένα κιλό.
Τα δύο μοντέλα κοστίζουν μεταξύ των 999 και 1599 δολαρίων.
Επίσης η εταιρία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το νέο λειτουργικό σύστημά της Lion, που θα ενσωματωθεί στους υπολογιστές Macintosh στα μέσα περίπου του 2011.


Παράλληλα, η Apple πρόκειται να κάνει και με τους Mac ό,τι έκανε με τα "έξυπνα" κινητά της, αξιοποιώντας την μεγάλη εμπορική επιτυχία της πώλησης πλειάδας χρήσιμων και αστείων εφαρμογών μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της που ξεκίνησε το 2008.
Ήδη υπάρχουν περισσότερες από 250.000 εφαρμογές, που οι χρήστες έχουν "κατεβάσει" πάνω από 7 δισεκατομμύρια φορές. Ήδη περισσότερες από 30.000 εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για το iPad.
Έτσι, μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχει "ανοίξει" ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα για εφαρμογές ειδικά για υπολογιστές Mac (Mac App Store), που θα αφορά προγράμματα λογισμικού δημιουργημένα από τρίτους ειδικά για τους Macintosh. Το νέο "κατάστημα" θα αποτελεί οργανικό συστατικό του νέου λειτουργικού Lion.
Οι εφαρμογές αυτές, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπουν στους χρήστες να συγχρονίζουν καλύτερα τους υπολογιστές Mac με τα άλλα φορητά προϊόντα της εταιρίας (iPhone, iPad κ.α.), ώστε να δημιουργηθούν "συνέργειες" μεταξύ των συσκευών της, προς όφελος του χρήστη.
Επίσης η Apple θα ενσωματώσει το λογισμικό FaceTime στους νέους Mac, ώστε οι χρήστες τους να μπορούν να κάνουν βιντεοκλήσεις στις συσκευές iPhone και iPod Touch και αντίστροφα. Ήδη κυκλοφόρησε η πιλοτική (beta) έκδοση του προγράμματος.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας Στιβ Τζομπς, περίπου 50 εκατομμύρια υπολογιστές Macintosh χρησιμοποιούνται σήμερα ανά τον κόσμο.



Από το skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου