Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Αεροπορικές χαμηλού κόστους-Τι να προσέξετε

Το ταξίδι με το αεροπλάνο μπορεί να προσφέρει μοναδική απόλαυση, αλλά τις περισσότερες φορές «καίει» την τσέπη σου, καθώς από την μια το τσουχτερό εισιτήριο και οι υπέρβαρες αποσκευές, και από την άλλη οι έξτρα φόροι εκτινάσσουν την τιμή του στα ύψη και το καθιστούν απαγορευτικό!

Σίγουρα οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους προσφέρουν άκρως ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με τις υπόλοιπες, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποια μυστικά για να κατεβάσεις ακόμα περισσότερο την τιμή του!

Προσοχή στα «ψιλά»: Ένας ναύλος συμφέρει ή όχι, όταν εμφανίζεται η τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου, του επίναυλου καυσίμου και συχνά του κόστους μεταφοράς αποσκευών.

Μικρό φορτίο. Οι περισσότερες low cost εταιρείες χρεώνουν ξεχωριστά τις αποσκευές, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το τελικό κόστος του εισιτηρίου. Αν φεύγεις για Σαββατοκύριακο φρόντισε να πάρεις μαζί σου μια μικρή βαλίτσα για να την πάρεις μαζί σου στο αεροπλάνο. Αν πας ταξίδι για πολλές μέρες, φρόντισε κάθε βαλίτσα να μην ξεπερνά τα 15-20 κιλά.

Low season: Επιλέγω να ταξιδέψω τις λιγότερο δημοφιλείς ώρες, ημέρες, ημερομηνίες και εποχές του χρόνου. Κάθε προορισμός έχει τη δική του υψηλή και χαμηλή σεζόν. Προσοχή! Καλύτερα να μην επιλέξεις να πετάξεις Παρασκευή και Κυριακή, ειδικά για τις κοντινές αποστάσεις γιατί οι τιμές τους διαφοροποιούνται σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με το απόγευμα της Πέμπτης και το πρωί της Δευτέρας. Σίγουρα καλύτερες τιμές θα πετύχεις μεσοβδόμαδα.

Σύγκριση τιμών.
Οπλίζομαι με υπομονή και κάνω βόλτα στις ιστοσελίδες μέσω των οποίων μπορώ να κλείσω αεροπορικά εισιτήρια, αλλά και στις ιστοσελίδες των ίδιων των εταιρειών.

Μισή ντροπή δική τους: Άπαξ και αποφάσισες να πετάξεις με εταιρεία χαμηλού κόστους, φέρνεις από το σπίτι σου το σνακ τουλάχιστον που θα καταναλώσεις στην πτήση. Συνήθως, μέσα στο αεροπλάνο πωλούνται σε «αλμυρές» τιμές.

Κρυφές χρεώσεις: Σε μερικές low cost αεροπορικές εταιρείες όσες πληρωμές πραγματοποιούνται με Visa Credit Card, MasterCard, Diners Club, American Express, UATP/Airplus έχουν πρόσθετη χρέωση ύψους 2,5% επί της συνολικής αξίας συναλλαγής, με ελάχιστη χρέωση ύψους 5,50 €. Επίσης αν θελήσεις να επιβιβαστείς πρώτος (priority boarding) θα πρέπει να πληρώσεις γι’ αυτό μην βιαστείς.

Δεν υπάρχει γυρισμός. Οι πολύ οικονομικές τιμές προσφέρονται σε συγκεκριμένες θέσεις και δεν εξαργυρώνονται σε περίπτωση ακύρωσης. Από τη μια είναι άκρως δεσμευτικό, αλλά από την άλλη, είναι και ένας τρόπος για να μην αλλάξεις γνώμη!

Από το menslounge.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου