Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Χρόνια πολλά

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

To Skype για iPhone με βιντεοκλήση (Video)


Το Skype για iPhone αναβαθμίστηκε σήμερα στην έκδοση 3.0 με ένα νέο χαρακτηριστικό, αυτό της πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων (Skype to Skype) μέσω WiFi αλλά και μέσω 3G!

Η αναβάθμιση αναμένονταν κατά τη διάρκεια της CES 2011, ωστόσο η εταιρεία μας εξέπληξε ευχάριστα δίνοντας το update αρκετές ημέρες νωρίτερα.
Χαρακτηριστικά του Skype v3.0:
  • Make Skype to Skype video calls on WiFi and 3G -> Επιπλεόν χρέωσεις data*
  • Call Skype desktop users (Mac OS X or Windows) and other iPhone users.
  • Two-way video calls supported on iPhone 4, iPhone 3GS and iPod touch 4th gen.
  • Receive only video supported on iPad and iPod touch 3rd gen, with no camera.
  • Make video calls in portrait and landscape.
  • Skype video calling requires iOS 4.0 or above.
* To 9to5Mac δοκίμασε την βιντεοκλήση μέσω 3G και μας ενημερώνει ότι η κατανάλωση δεδομένων αγγίζει τα 3.4MB ανά λεπτό.
Παρακολουθήστε το promo video:



Από το iphonehellas.gr

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Οι «παγίδες» από το κρύο


Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά. Κι επειδή πρόκειται για μια δύσκολη εποχή, καλό είναι να έχετε υπόψη σας ορισμένες προφυλάξεις που πρέπει να παίρνετε στη διάρκειά της, ώστε να διαφυλάσσετε την υγεία σας από κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο.

Οι πιο συνηθισμένες «παγίδες» από το κρύο είναι:

Υποθερμία
Αποφεύγετε την φορώντας ζεστά ρούχα και προσέχοντας να μη μένετε πολλές ώρες έξω στο κρύο. Να θυμάστε ότι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν περισσότερο, καθώς είναι πιο ευάλωτοι στο κρύο.

Η υποθερμία εκδηλώνεται όταν το σώμα χάνει θερμότητα από το δέρμα ταχύτερα από όσο συνήθως. Στα συμπτώματά της συμπεριλαμβάνονται μειωμένος αναπνευστικός και καρδιακός ρυθμός, καθώς και υπνηλία. Αν, λοιπόν, παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, πηγαίνετε γρήγορα σε ένα ζεστό χώρο και ζητήστε αμέσως βοήθεια από το γιατρό.

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

Στήσε σωστά το γιορτινό τραπέζι


Γιορτές έρχονται, όλο και κάποιο επίσημο τραπέζι μπορεί να χρειαστεί να κάνεις – και η εντύπωση που θα πρέπει να δώσεις στους καλεσμένους (πολύ δε περισσότερο ΣΤΗΝ καλεσμένη, αν πρόκειται για ρομαντικό dinner) είναι επιβεβλημένα σωστή. Το πρώτο που θα πρέπει να αποφασίσεις είναι αν πρόκειται για ανεπίσημο ή επίσημο γεύμα/δείπνο. Οι διαφορές δεν είναι γνωστές στους περισσότερους, αλλά αν θέλεις να εντυπωσιάσεις, τότε καλό θα είναι να το έχεις υπ’όψη σου.

Ανεπίσημο γεύμα (εσύ, οι γονείς, οι κολλητοί)

Ξεκίνησε με το κυρίως πιάτο – άδειο φυσικά. Πηγαίνει στο κέντρο της θέσης που θα κάτσει κάποιος. Τοποθέτησε το πιάτο της σαλάτας ή το βαθύ πιάτο – μπολ της σούπας από πάνω του. Επάνω δεξιά τοποθετούνται το ποτήρι του νερού και του κρασιού.

Ακριβώς στα αριστερά του πιάτου βάζεις το πιρούνι της σαλάτας, του κυρίως και του επιδόρπιου – με αυτή τη σειρά, ξεκινώντας από τα αριστερά. Στα δεξιά του πιάτου ακουμπάμε το μαχαίρι (η λεπίδα του μαχαιριού «κοιτάζει» προς τα μέσα), το μικρό κουτάλι και το κουτάλι της σούπας.

Η πετσέτα τώρα: Εδώ έχεις κάποιους βαθμούς ελευθερίας παραπάνω. Μπορεί να τοποθετηθεί με πολλούς τρόπους. Κάτω από το ποτήρι του νερού, αριστερά από τα πιρούνια, ή στο κέντρο, ή πάνω από το πιάτο της σαλάτας.

Γενικός κανόνας: Βγάζουμε μόνο τα σκεύη που είναι χρήσιμα. Αν για παράδειγμα δεν παίζει σούπα στο τραπέζι, τότε μη βγάλεις κουτάλια.

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Τι να προσέξουμε όταν πίνουμε χύμα κρασί.


Θέλουμε-δε θέλουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το παραδεχτούμε: όλοι μας έχουμε πιει χύμα κρασί στη ζωή μας, και είναι κάτι που σίγουρα θα ξανακάνουμε. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το χύμα κρασί «ταμπού» για τον οινόφιλο; Και τι πρέπει να προσέξουμε αν και όταν πίνουμε χύμα;
Κατ’ αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι περισσότεροι από εμάς κατά πάσα πιθανότητα πρωτο-δοκιμάσαμε κρασί πίνοντας χύμα, σε κάποιο ταβερνάκι. Αυτό είναι μέρος της παράδοσης και της καθημερινότητάς μας, και σίγουρα δεν απαιτείται να ξεκινήσουμε όλοι την πορεία μας ως οινόφιλοι από τα μεγάλα κρασιά του Μπορντό ή της Βουργουνδίας. Βέβαια το ιδανικό σενάριο λέει ότι, όσο εξοικειωνόμαστε στο κρασί και αποζητούμε το καλύτερο, τόσο προχωράμε στο ποιοτικό εμφιαλωμένο κρασί και αφήνουμε το χύμα (πιο) πίσω. Ισχύει όμως αυτό στα αλήθεια;

Για να μιλάμε ρεαλιστικά, στους χαλεπούς (οικονομικά) καιρούς που ζούμε το χύμα κρασί είναι, λόγω τιμής, αν μη τι άλλο, η πιο οικονομική λύση για να συνοδεύσει κανείς το φαγητό του. Η συζήτηση γύρω από τις τιμές των εμφιαλωμένων κρασιών είναι μεγάλη και... πονεμένη, ειδικά όταν αυτά σερβίρονται σε κάποια εστιατόρια, ενώ τα πολύ φτηνά εμφιαλωμένα κρασιά – ανεξαρτήτως προέλευσης – είναι αμφίβολης ποιότητας και η απόλαυση που έχουν να προσφέρουν είναι πραγματικά περιορισμένη. Ποια είναι η πιο εύκολη και απλή λύση λοιπόν;

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Video της Motorola όπου παρουσιάζει το επερχόμενο tablet της


Η Motorola δημοσιεύει ένα πολύ εντυπωσιακό βίντεο σχετικά με την εξέλιξη των tablet συσκευών με σκοπό να διαφημίσει τη δικιά της πρόταση που θα παρουσιάσει στην CES 2011.
Προφανώς δεν παρουσιάζεται κανένα στοιχείο σχετικά με την ίδια συσκευή δημιουργώντας έτσι ένα hype γύρω από την επερχόμενη ανακοίνωση. Αντ’ αυτού η Motorola προχωρά στην υποτίμηση του iPad και του Galaxy Tab. Για το μεν iPad αναφέρει ότι πρόκειται απλώς για ένα μεγάλο iPhone και το Galaxy Tab ότι «φοράει» ένα λειτουργικό για κινητά. Για το μεν δεύτερο θα συμφωνήσουμε αλλά για το πρώτο η ιστορία έχει αποδείξει το αντίθετο.

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Ορθοστατική υπόταση


Η ορθοστατική υπόταση είναι η πάθηση κατά την οποία η αρτηριακή πίεση του αίματος μειώνεται σημαντικά στην όρθια στάση. Στο φυσιολογικό άτομο, καθώς μετακινείται από θέση κατάκλισης σε όρθια θέση, πραγματοποιείται αντανακλαστικώς αγγειοσύσπαση, με αποτέλεσμα να παρατηρείται πτώση της αρτηριακής πίεσης του αίματος που όμως δεν υπερβαίνει τα 20 mmHg.
Στην ορθοστατική υπόταση, δεν λειτουργούν επαρκώς οι αντανακλαστικές προσαρμογές του οργανισμού κατά την έγερση. Τα συμπτώματα είναι η αρτηριακή πίεση να μειώνεται σημαντικά και να εμφανίζονται συμπτώματα όπως ζάλη, αδυναμία, ατονία στην όρθια θέση. Ενίοτε εμφανίζονται και λιποθυμικά επεισόδια.

Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Αναγνώριση προσώπων στο Facebook


Έπειτα από αρκετούς μήνες ανάπτυξης, το Facebook ανακοίνωσε τελικά την έναρξη λειτουργίας ενός νέου χαρακτηριστικού, το οποίο αναμένεται να διευκολύνει αρκετά τη ζωή των χρηστών που βάζουν συχνά tags στις φωτογραφίες τους. Η αναγνώριση προσώπων είναι γεγονός.
Η νέα τεχνολογία λαμβάνει υπ' όψιν τα tags που έχει ήδη κάνει ο χρήστης σε φωτογραφίες και σκανάρει τις καινούργιες αναζητώντας ομοιότητες στα πρόσωπα. Αμέσως μόλις βρει ένα πρόσωπο που έχει "ξανασυναντήσει", η μηχανή προτείνει στο χρήστη να βάλει το ίδιο tag. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι ανεβάζουν πολλές φωτογραφίες και βρίσκουν βαρετό το χειροκίνητο "tag-άρισμα" όλων των στιγμιοτύπων.

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Ο ύπνος μας ομορφαίνει


Επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο ύπνος όντως κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο όμορφο ανακάλυψαν σουηδοί ερευνητές. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως όσοι στερούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα τον ύπνο, δείχνουν λιγότερο ελκυστικοί απ’ ό,τι όσοι φροντίζουν να κοιμούνται πολύ και καλά.
Οι ερευνητές επιστράτευσαν ομάδα εθελοντών τους οποίους φωτογράφησαν έπειτα από 8 ώρες βραδινό ύπνο και στη συνέχεια αφού τους κράτησαν ξύπνιους επί 31 ώρες.
Στη συνέχεια, έδειξαν τις φωτογραφίες σε άλλους εθελοντές και εκείνοι βαθμολόγησαν τους άυπνους εθελοντές ως λιγότερο ελκυστικούς, ενώ είπαν πως δεν φαίνονταν και πολύ καλά στην υγεία τους.
Όπως γράφουν στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ) οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στην Στοκχόλμη, η θεωρία ότι ο ύπνος μας ομορφαίνει είναι ευρύτατα διαδεδομένη, αλλά έως τώρα δεν είχε επιστημονική τεκμηρίωση.

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Διαιτολόγιο γραφείου


Οι πολλές ώρες εργασίας στο γραφείο, τα κυλιόμενα ωράρια και οι εξωτερικές εργασίες καθιστούν για πολλούς δύσκολη έως αδύνατη την τήρηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου. Ωστόσο, με λίγη οργάνωση και προνοητικότητα, η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να γίνει πραγματικότητα, ακόμη και αν ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να τα καταφέρετε: 

•    Μικρά και συχνά γεύματα: Βασικό στοιχείο της ισορροπημένης διατροφής είναι η κατανάλωση 5-6 γευμάτων/ημέρα με χρονική απόσταση 2 το πολύ 3 ωρών το καθένα. Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό είναι οι βασικοί μας σύμμαχοι.


 •    Πρωινό: Είναι το πιο βασικό γεύμα της ημέρας. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χορταστικό και θρεπτικό πρωινό (π.χ. γάλα ημιαποβουτυρωμένο με δημητριακά ολικής άλεσης και 1 φρούτο).

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Youtube video χωρίς χρονικό περιορισμό


Πριν από λίγους μήνες, το YouTube ανέβασε το χρονικό όριο για τα videos που φιλοξενεί από τα 10 λεπτά στα 15. Όπως φαίνεται, αυτό ήταν απλά το πρώτο βήμα, καθώς η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι καταργείται τελείως ο χρονικός περιορισμός, υπό μία προϋπόθεση.
Ο χρήστης μπορεί πλέον να ανεβάζει μεγάλα videos, αρκεί να μην έχει απασχολήσει στο παρελθόν το YouTube με ανέβασμα copyrighted υλικού. Σε αυτή την περίπτωση, διατηρείται το όριο των 15 λεπτών.

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Ζάχαρη - Ο εχθρός στην διατροφή σου

 
Μια εξαιρετικά θρεπτική ουσία, που είναι απαραίτητη για τον οργανισμό και η οποία, αν την πάρεις σε υπερβολική ποσότητα, μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά. Αυτή είναι, εν ολίγοις, η ιστορία της ζάχαρης τη σημερινή εποχή και εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα, αν θα την τοποθετήσεις στη θετική ή στην αρνητική πλευρά των διατροφικών σου συνηθειών.
Χυμοί, καραμέλες, αναψυκτικά και γλυκά είναι οι κύριοι φορείς ζάχαρης. Η υπέρμετρη κατανάλωσή τους, ειδικά από παιδιά, δημιουργεί το πρώτο σύμπτωμα, που είναι η τερηδόνα. Στη συνέχεια, και σε συνδυασμό με την ελάχιστη ή την καθόλου άθληση, η ζάχαρη συνδράμει στην κατασκευή υπέρβαρων ή παχύσαρκων ανθρώπων.

Στην περίπτωση του διαβήτη, η επίδραση της ζάχαρης δεν είναι άμεση. Είναι όμως έμμεση, διαμέσου της παχυσαρκίας. Τα υπέρβαρα άτομα έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν διαβήτη, κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Ασφάλεια Τροφίμων - Τι να προσέξετε

 
Το μαγείρεμα σκοτώνει τα μικρόβια.
Το μαγείρεμα δεν καταστρέφει όλα τα μικρόβια, ειδικά αν ένα τρόφιμο δεν είναι επιμελώς μαγειρεμένο. Μην παραλείπετε να βάζετε το φαγητό που περίσσεψε στο ψυγείο.

Δεν μπορώ να επαναψύξω το κρέας που ξεπάγωσε.
Αν έχει ακόμη κρυστάλλους, δεν έχει αποψυχθεί πλήρως και δεν έχει μείνει στο ψυγείο για παραπάνω από μία μέρα, μπορεί να ξαναμπεί στην κατάψυξη. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζετε ότι το κρέας θα χάσει τμήμα της ποιότητάς του. Η καλύτερη λύση, αν έχετε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία της απόψυξης, είναι πρώτα να το μαγειρέψετε και μετά να το καταψύξετε.

Μπορώ να κ
αταναλώσω ένα φαγητό, αν έχει καλή γεύση και δεν μυρίζει περίεργα.
Δεν μπορείτε να βασιστείτε στη γεύση, στη μυρωδιά ή στην εμφάνιση ενός φαγητού για να το θεωρήσετε κατάλληλο για βρώση. Τα βακτήρια στα τρόφιμα πολλαπλασιάζονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς αυτό να είναι εμφανές. Αν έχετε αμφιβολίες για την ασφάλεια ενός τροφίμου, πετάξτε το, χωρίς καν να το δοκιμάσετε.

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

iPad 2 μέσα σε δυο με τρεις μήνες


Ήταν αναμενόμενο πως «θα βλέπαμε ένα sequel του άκρως επιτυχημένου iPad», και από ότι φαίνεται, αυτό θα γίνει συντομότερα από ότι περιμέναμε – μέσα στους επόμενους δυο με τρεις μήνες.

Τελευταίες φήμες θέλουν το iPad 2 να είναι σχεδόν έτοιμο, εξοπλισμένο με οθόνη υπερυψηλής ανάλυσης τύπου Retina, γυροσκόπιο και διπλή κάμερα για υποστήριξη της λύσης video-επικοινωνίας Facetime της Apple. (Λέγεται πως) η ίδια η Apple σκόπευε να το διαθέσει στην αγορά εντός Ιανουαρίου, ότι πρέπει για να… ξεκινήσει ευχάριστα το νέο έτος, αλλά έχει καθυστερήσει περισσότερο από ότι υπολόγιζε λόγω εκτενέστερων δοκιμών του firmware της συσκευής, σε μια προσπάθεια να μειώσει στο ελάχιστο τα πιθανά προβλήματα που θα μπορούσε να παρουσιάσει η συσκευή.

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Το κόψιμο του τσιγάρου μειώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης


Όσοι το παίρνουν απόφαση και κόβουν το κάπνισμα, δεν κάνουν καλό μόνο στη σωματική τους υγεία, αλλά και στην ψυχική, καθώς μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να ανατρέψει την κοινή αντίληψη ότι το τσιγάρο βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κόβουν το κάπνισμα, έχουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης από ποτέ - τουλάχιστον για όσο καιρό καταφέρνουν να μην καπνίζουν.
Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Κρίστοφερ Κάλερ του Κέντρου Μελετών για το Αλκοόλ και τον Εθισμό της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Μπράουν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο εξειδικευμένο περιοδικό για θέματα έρευνας στη νικοτίνη και τον καπνό "Nicotine and Tobacco Research", συστήνουν στους καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο σαν ένα βήμα για να βελτιώσουν την ψυχική διάθεσή τους. Όπως αναφέρουν, αντίθετα με ό,τι φοβούνται πολλοί καπνιστές, το κόψιμο δεν θα είναι μια οδυνηρή ψυχολογική θυσία για χάρη μόνο της σωματικής υγείας, η οποία θα συνοδευτεί από περισσότερη κατάθλιψη.

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Προσοχή στην παραλαβή παραπλανητικών emails


Η Microsoft Ελλάς εφιστά την προσοχή των χρηστών της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αναφορικά με την παραλαβή παραπλανητικών μηνυμάτων (spam emails), τα οποία ζητούν από τους παραλήπτες τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων με πρόσχημα ότι έχουν «κερδίσει» κάποιο χρηματικό έπαθλο από τη Microsoft, με στόχο τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.






Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Φάε περισσότερο, ζύγιζε λιγότερο

Σε έναν κόσμο όπου ένα μεγάλο μέρος του αποτελείται από υπέρβαρους ανθρώπους, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό, που καταφέρνει να διατηρείται σε φυσιολογικά κιλά. Πως το καταφέρνουν; Τρώνε μικρές ποσότητες και αφήνουν τον εαυτό τους να πεινάει; Θα χαρείς πολύ να μάθεις ότι η απάντηση είναι όχι. Πως το καταφέρνουν λοιπόν; Μαθαίνουν ποια φαγητά συμπληρώνουν τις διατροφικές ανάγκες χωρίς να παίρνουν πολλές θερμίδες.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι το συστατικό των φαγητών που έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στο πόσο φαγητό τρως είναι το νερό. Το νερό προσθέτει βάρος και όγκο στα φαγητά και όχι μόνο δεν προσθέτει θερμίδες, αλλά μειώνει και την πυκνότητά τους. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε νερό είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και οι σούπες. Σύμφωνα με έρευνα, επιλέγοντας μία δίαιτα χαμηλών θερμίδων, λαμβάνεις λιγότερες θερμίδες, καταναλώνοντας μια ικανοποιητική ποσότητα φαγητού.

Σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιευτεί στο msnbc.com, μπορείς να καταναλώνεις από όλες τις διατροφικές ομάδες προϊόντα, αλλά σε μικρές ποσότητες. 
Κάνε μικρές αλλαγές στο διατροφικό σου πρόγραμμα, προσθέτοντας φρούτα και λαχανικά, ώστε να χαμηλώσεις την πυκνότητα των θερμίδων.

Τι πρέπει να κάνεις:
- Πρόσθεσε στη διατροφή σου φρούτα και λαχανικά κατά τη διάρκεια της μέρας. Δημητριακά με αποξηραμένα φρούτα, μήλο ή καρότο για δεκατιανό, λαχανικά μέσα σε σάντουιτς, σε βοηθούν να διατηρήσεις μια ισορροπία στα γεύματα σου. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι ένα μήλο πριν από κάθε γεύμα, θα ελαττώσει την πρόσληψη θερμίδων κατά 15% σε σχέση με κάποιον που δεν έφαγε το φρούτο. Αυτό συμβαίνει επειδή το μήλο πρέπει να το μασήσεις περισσότερη ώρα από οτιδήποτε άλλο, με αποτέλεσμα να νιώθεις χορτασμένος λαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες.

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Ελπίδα


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, μάθε τα νεότερα για το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας.
Τα καλά νέα
Τα νέα είναι ενθαρρυντικά εφόσον οι οροθετικοί ακολουθήσουν πιστά την αγωγή του γιατρού τους. Παρόλο που -προς το παρόν- κανένα φάρμακο δεν μπορεί να εξαφανίσει τον ιό από το σώμα του φορέων, αν είναι συνεπείς προς τα μέτρα προφύλαξη έχουν πλέον κάθε δυνατότητα όχι μόνο για παράταση ζωής, αλλά και για τεκνοποίηση. «Με την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων θεραπειών κατά του AIDS, η ασθένεια έχει καταστεί χρόνιο νόσημα και το προσβεβλημένο άτομο, ακόμα και όταν νοσήσει με AIDS, μπορεί να ζήσει για πολλά χρόνια και με καλή ποιότητα ζωής», μας λέει ο λοιμωξιολόγος-σύμβουλος λοιμώξεων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Γιάννης Μπαραμπούτης.
Τα κακά νέα
Από έρευνα που διεξήχθη σε 11 Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων ισάριθμων ελληνικών νοσοκομείων προέκυψε ότι ένας στους τρεις φορείς του AIDS στη χώρα μας κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις, γεγονός που θέτει τους ίδιους σε αυξημένο κίνδυνο να κολλήσουν κάποιο νέο ιό με καταστροφικές συνέπειες για την υγεία τους, αλλά και τους συντρόφους τους σε -μικρό- κίνδυνο να μολυνθούν με τον ιό ΗΙV.