Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Οργάνωσε το ταξίδι σου



Το πρώτο βήμα για την οργάνωση ενός ταξιδιού είναι το budget σου. Μερικοί ενθουσιάζονται μ’ αυτό καθώς τους κάνει να συνειδητοποιούν ότι θα πάνε ταξίδι ενώ άλλοι βρίσκουν την διαδικασία τόσο επίπονη όσο την επίσκεψη στον οδοντίατρο. Όμως το να κάτσεις κάτω και να κάνεις έναν καλό προϋπολογισμό είναι πολύ καλύτερο από το να ξεμείνεις από χρήματα στη μέση του ταξιδιού και να πρέπει να πάρεις τηλέφωνο συγγενείς και φίλους για να σου στείλουν χρήματα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι ν’ ακολουθήσεις τα παρακάτω απλά βήματα για ν’ απαλλαγείς μια και καλή από το άγχος ότι θα ξεμείνεις από χρήματα.

1) Υπολόγισε πόσα χρήματα θα χρειαστείς
Ξεκίνα τον προϋπολογισμό σου υπολογίζοντας πρώτα τα μεγαλύτερα έξοδα όπως αυτά της μετακίνησης και της διαμονής. Με βάση τις μέρες που θα διαρκέσει το ταξίδι σου μπορείς να καθορίσεις πάνω κάτω τα καθημερινά σου έξοδα βασιζόμενος στην τιμή των δωματίων και στο κόστος του φαγητού. Φρόντισε όμως στα καθημερινά σου έξοδα να συμπεριλάβεις και κάποιες δραστηριότητες , όπως την είσοδο σε μουσεία, τ’ αναμνηστικά που θέλεις να πάρεις για σένα και τους φίλους σου, μια παράξενη συναυλία κτλ. Ακόμα, όταν θα βρίσκεσαι στο εξωτερικό επίτρεψε στον εαυτό σου που και που ν’ απολαύσει μια μικρή πολυτέλεια όπως η τοπική κουζίνα ή κάποιο extreme άθλημα. Μπορεί μεν να σου ερχόταν πιο οικονομικά δίχως τις επιπλέον δραστηριότητες, αλλά έτσι απλά δεν θ’ απολάμβανες το ταξίδι σου.


2) Υπολόγισε πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψεις πριν το ταξίδι
Προτού ξεκινήσεις το ταξίδι σου υπάρχουν κάποια έξοδα που θα πρέπει να κάνεις όπως αυτά της ασφάλισης. Μπορεί κάτι να πάει στραβά, όπως κάποιο ατύχημα, ή να χάσεις τις βαλίτσες σου. Τότε η ασφάλιση θα σου φανεί πολύ χρήσιμη και μελλοντικά θα την θεωρείς ανεκτίμητη. Αλλά ακόμα κι αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και δεν τη χρειαστείς και μόνο η ασφάλεια κι η σιγουριά που θα σου παρέχει αρκεί. Ακόμα θα μπορούσες να επενδύσεις σε μια καλή βαλίτσα και σε άνετα παπούτσια για περπάτημα για να γλιτώσεις ένα μεγάλο κομμάτι της ταλαιπωρίας.

3) Πώς να συγκεντρώσεις τα χρήματα
Από την στιγμή που θα καταλήξεις στο ποσό το οποίο θα χρειαστείς για να πραγματοποιήσεις το ταξίδι, πρέπει να σκεφτείς και τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρεις να εξοικονομήσεις αυτό το ποσό. Μπορείς να το βάλεις ως screensaver ή να το κολλήσεις στο ψυγείο σου και να το χρησιμοποιείς ως κίνητρο για να πηγαίνεις στη δουλειά κάθε μέρα. Βρες τον τρόπο που σου ταιριάζει και προσπάθησε να πετύχεις τον στόχο σου. Ένας καλός προγραμματισμός των εξόδων σου θα σε βοηθήσει πολύ και δεν θ’ αφήσει το άγχος να εισχωρήσει στο ταξίδι σου.

4) Πώς να φυλάξεις τα χρήματα σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
Σίγουρα πριν να ξεκινήσεις το ταξίδι σου κάποιος θα βρεθεί να σου μιλήσει για τη ζώνη που δένεις στη μέση σου και φυλάς μέσα τα χρήματα σου, κι η οποία τους έχει σώσει την ζωή. Δεν υπάρχει κάτι κακό φυσικά μ’ αυτές τις ζώνες αλλά γιατί να μην φοράς απλά ένα μπουφάν μ’ εσωτερική τσέπη στην οποία θα φυλάς τα πολύτιμα αντικείμενα και τα χρήματα σου; Μια ακόμα καλή ιδέα είναι να μοιράσεις τα χρήματα σου. Θα μπορούσες δηλαδή να κρατάς λίγα μετρητά πάνω σου, μια πιστωτική κάρτα και μια κάρτα τραπεζικών συναλλαγών.

Από το menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου