Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Απέφυγε τα delivery


Γυρίζοντας σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα, η πρώτη σου μηχανική κίνηση είναι να παραγγείλεις φαγητό απ’ έξω; Είναι πια καιρός να αποβάλεις αυτή την ανθυγιεινή συνήθεια και να βρεις τρόπους να αντικαταστήσεις το «γρήγορο» φαγητό με πιο ισορροπημένες επιλογές.

  • Στο τέλος της ημέρας, μην επιβραβεύσεις τον εαυτό σου με έτοιμο φαγητό αλλά με κάτι διαφορετικό, όπως για παράδειγμα ένα ζεστό μπάνιο.
  • Όταν βρεθείς μπροστά στον πειρασμό, μη σκεφτείς την απόλαυση που θα σου προσφέρει το σουβλάκι ή η πίτσα αλλά την επίπτωση που θα έχει στην υγεία και στο βάρος σου. Ακόμη και κάτι τόσο απλό είναι ικανό να λειτουργήσει σαν αποτρεπτικός παράγοντας.
  • Σκέψου εύκολες και γρήγορες συνταγές που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος σου ως ένα ελαφρύ βραδινό: μία σαλάτα με λαχανικά εποχής και τόνο ή κοτόπουλο, κρίθινο παξιμάδι (ντάκο) με τυρί χαμηλών λιπαρών και τομάτα ή ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, τυρί και αλλαντικό με ελαιόλαδο.
  • Προπαντός οργανώσου. Μπορείς κάθε βράδυ να μαγειρεύεις το φαγητό της επόμενης ημέρας έτσι ώστε όταν γυρίζεις σπίτι από τη δουλειά να σε περιμένει ένα υγιεινό, σπιτικό πιάτο και όχι ο κατάλογος του delivery.

Από το nutrimed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου