Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Τέρμα τα σιδεράκια.


Τέρμα στα αντιαισθητικά σιδεράκια. Σύμφωνα με μια νέα ορθοδοντική μέθοδο ο ασθενής μπορεί να ευθυγραμμίσει τα δόντια του με αισθητικούς διαφανείς νάρθηκες χωρίς τη χρήση των κλασικών ακίνητων ορθοδοντικών μηχανισμών.
Τέλος στον πόνο! Η ορθοδοντική εξελίσσεται και τα νέα της υλικά είναι μικρότερα, πιο διακριτικά και ευκολοπροσάρμοστα. Παράλληλα  οι νέοι μηχανισμοί είναι φτιαγμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να μη δυσχεραίνουν τις κινήσεις των δοντιών και να αποφεύγονται τριβές και οδοντικές μετακινήσεις.
Όπως έγινε γνωστό ειδικευμένα  ρομπότ δημιουργούν τα συρμάτινα τόξα που φτάνουν προκατασκευασμένα από στο εργαστήριο στο οδοντιατρικό ιατρείο. Η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται και για την συγκόλλησή τους, με αποτέλεσμα να προσαρμόζονται στην ανατομία των δοντιών κάθε ασθενούς με ακρίβεια.


Έτσι ο φόβος της οδοντιατρικής καρέκλας μειώνεται, όπως και οι πιέσεις που ασκούνται πλέον στα δόντια. Επίσης, τα "αόρατα" υλικά έκαναν την εμφάνισή τους.
Οι ειδικοί μπορούν να ευθυγραμμίσουν μια οδοντοστοιχία μέσα σε 4 ώρες συνολικά, με μια νέα μέθοδο, η οποία βασίζεται σε διαφανείς νάρθηκες και δεν χρειάζονται οι γνωστοί ακίνητοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί.

Δύο ώρες για δέκα δόντια της πάνω γνάθου και δύο για δέκα δόντια της κάτω απαιτούνται για να τοποθετηθούν σύνθετες ρητίνες, το υλικό που χρησιμοποιείται στα λευκά σφραγίσματα, και να έχετε άψογο χαμόγελο.

Από το news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου