Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Το Facebook προκαλεί στρες


Μια ομάδα ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις του Facebook στον ψυχισμό των χρηστών του. Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συνδέουν το Facebook με αυξημένα επίπεδα άγχους.

Ειδικότερα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσο πιο πολλούς φίλους έχει κάποιος στο Facebook, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να εμφανίσει υψηλά επίπεδα στρες κατά τη χρήση της υπηρεσίας. Παράλληλα, η έρευνα έδειξε ότι κάποιοι εμφανίζουν συμπτώματα παρόμοια μ' αυτά που εκδηλώνονται συχνά σε ανθρώπους εξαρτημένους από τα τυχερά παιχνίδια. Για παράδειγμα, οι συστηματικοί χρήστες του Facebook παραμένουν πολλές φορές στην υπηρεσία χωρίς να υπάρχει λόγος, μόνο και μόνο για να μη χάσουν κάτι που μπορεί να συμβεί.


Όσο για τα friend requests, η έρευνα αποκάλυψε ότι το 63% των χρηστών καθυστερεί να απαντήσει σε αιτήματα για νέους φίλους, το 32% δηλώνει ότι ένιωσε ενοχές όταν απέρριψε ένα request, ενώ το 10% ενοχλείται όταν λαμβάνει ένα friend request.

Από το e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου