Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Έλεγξε τα όλα τα e-mail, από το Gmail


Μία από τις μεγαλύτερες ευκολίες του gmail (και των webmail, γενικότερα), είναι πως μπορούμε να ελέγξουμε τα e-mail μας από οποιονδήποτε υπολογιστή με πρόσβαση στο internet. Αντίθετα, με τους κλασσικούς pop3 λογαριασμούς χρειάζεται κάποιος mail client (όπως το outlook ή ο thunderbird) με ρυθμισμένα τα στοιχεία του λογαριασμού. Ευτυχώς, όμως, το gmail έχει τη δυνατότητα να μας δείχνει τα pop3 e-mail μας παντού!
Η διαδικασία της ρύθμισης είναι εξαιρετικά απλή. Κάνουμε log-in στο gmail μας και πηγαίνουμε στο γραναζάκι πάνω αριστερά, δίπλα στο όνομά μας. logariasmoi1
Επιλέγουμε mail setting και πηγαίνουμε στην καρτέλα Accounts and import.
logariasmoi2
Κάνουμε scroll down στην ενότητα Check mail using POP3 και κάνουμε κλικ στο κουμπί “add POP3 email account
logariasmoi3
Στο παράθυρο που θα ανοίξει γράφουμε τη διεύθυνση από την οποία θέλουμε να εισάγουμε τα mail και κάνουμε κλικ στο Next Step >>
logariasmoi4


Στην επόμενη οθόνη βάζουμε το username και το password. Το gmail βάζει αυτόματα ένα πιθανό όνομα για τον server, αν είναι λάθος βάζουμε το σωστό.
Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα e-mail του pop3 και μέσα από το Outlook, φροντίζουμε να είναι τσεκαρισμένη η επιλογή "Leave a copy of retrieved message on the server". Αν αυτή η επιλογή δεν είναι τσεκαρισμένη, το gmail δεν θα αφήνει τα μηνύματα στον αρχικό server.
Επίσης χρήσιμη είναι η επιλογή label incoming messages. Έτσι, κάνοντας κλικ στο inbox του gmail στο κατάλληλο label, ξέρουμε με μια ματιά ποιά από τα mail μας ήρθαν από τον pop3 λογαριασμό.
Συνεχίζουμε κάνοντας κλικ στο Add Account >>
logariasmoi5
Αν θέλουμε, μπορούμε να στέλνουμε e-mail μέσω του gmail σαν να τα στέλνουμε από τον άλλο μας λογαριασμό. Αν αυτό είναι που θέλουμε, κρατάμε το προεπιλεγμένο "Yes" και κάνουμε κλικ στο Next Step >>
logariasmoi6
Βάζουμε το όνομα που θέλουμε να εμφανίζεται σε όσους στέλνουμε e-mail. Next Step >>
logariasmoi7
Σε αυτό το παράθυρο προτείνω να κρατήσετε την προεπιλογή Send through Gmail. Next Step >>
logariasmoi8
Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Τώρα το gmail θα στείλει ένα e-mail επιβεβαίωσης στον pop3 λογαριασμό που έχουμε δηλώσει, για να βεβαιωθεί πως είναι δικός μας. Κλικ στο "Send Verification"
logariasmoi9
Στη συνέχεια πηγαίνουμε στον pop3 λογαριασμό μας (στο outlook ή όπου αλλού βλέπουμε μέχρι τώρα τα e-mail του). Σε λίγα λεπτά θα μας έχει έρθει το email από το Gmail που περιλαμβάνει το confirmation code, καθώς και ένα link που με ένα κλικ μπορούμε να κάνουμε κατ' ευθείαν confirmation.
logariasmoi10
Μετά από αυτό, πλέον όλα τα e-mail του pop3 λογαριασμού μας θα έρχονται και στο Gmail μας. Μπορούμε να επαναλάβουμε την ανωτέρω διαδικασία για 5 διαφορετικούς λογαριασμούς.
logariasmoi11
Το gmail ελέχγει τους pop3 λογαριασμούς κάθε 60 λεπτά, αλλά πηγαίνοντας στο Mail settings --> Accounts and import όπου βρίσκονται οι λογαριασμοί μας, με ένα click στο "Check mail now" παίρνουμε άμεσα όλα τα νεότερα e-mail από τον καθένα απ' αυτούς.

Από το pcsteps.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου