Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Υπολογίστε τις θερμίδες με το iphone (Video)


Μια νέα εφαρμογή σε τρίτης γενιάς κινητά τηλέφωνα  δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να υπολογίζει τις θερμίδες του φαγητού που έχει μπροστά του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η εφαρμογή ονομάζεται Meal Snap και κυκλοφόρησε πρόσφατα για το iPhone.

Απλώς τραβήξτε μια φωτογραφία του φαγητού σας, στείλτε τη στο Meal Snap, μια υπηρεσία της εταιρείας DailyBurn, και μετά από λίγο θα λάβετε μια απάντηση με τον αριθμό των θερμίδων κατά προσέγγιση - γιατί σίγουρα δεν μπορεί ο υπολογισμός σε κάτι που περιέχει πολλά και διαφορετικά συστατικά να είναι ποτέ ακριβής.

«Η βάση δεδομένων της εταιρείας μας είναι σε θέση να υπολογίσει άμεσα το είδος, τη θερμιδική, αλλά και τη διατροφική αξία του κάθε φαγητού, καταμετρώντας μέχρι και τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τις βιταμίνες που λαμβάνει κάποιος»,
τονίζει ο διευθυντής της DailyBurn, Αντι Σμιθ.

Για παράδειγμα, ο χρήστης έστειλε τη φωτογραφία από ένα μήλο στην DailyBurn, η οποία του έστειλε, εντός δευτερολέπτων, την απάντηση «μεταξύ 64 και 96 θερμίδων». Το πρόγραμμα είναι ικανό να αναγνωρίσει και να κάνει τον υπολογισμό των θερμίδων και σε πιο σύνθετες τροφές, όπως μια ανάμεικτη σαλάτα.

Ο χρήστης έστειλε τη φωτογραφία μιας σαλάτας και η απάντηση που του ήρθε ήταν «σαλάτα με ρύζι, καλαμπόκι, αγγούρι, αυγό, φασόλια και μπρόκολα» με θερμιδική αξία «από 532 μέχρι 798 θερμίδες». Η εφαρμογή, η οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στην Ελλάδα αλλά αναμένεται πολύ σύντομα, είναι διαθέσιμη στο αμερικανικό AppStore.

Video





Από το tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου