Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Τα Windows 8 δεν απαιτούν την αγορά νέου PC

 
Έχοντας μάθει το μάθημά της… the hard way, με τα Windows Vista, η Microsoft διαβεβαίωσε το κοινό πως τα επερχόμενα Windows 8 δεν απαιτούν την αγορά νέου PC.


"Επεκτείνουμε την τάση που ξεκινήσαμε με τα Windows 7, στο να συγκρατήσουμε τις απαιτήσεις του συστήματος ίδιες ή ακόμα και να τις μειώσουμε σε βάθος χρόνου. Αυτό σημαίνει πως τα Windows 8 θα είναι ικανά να τρέχουν σε μια ευρεία ποικιλία συστημάτων, μιας και θα έχουν ίδιες ή χαμηλότερες απαιτήσεις από τα Windows 7" δήλωσε ο Michael Angiulo, ο Microsoft executive, παρουσιάζοντας το νέο λειτουργικό σύστημα στην Computex.

Καλά όλα αυτά, αλλά από την άλλη πλευρά, το νέο OS έχει σχεδιαστεί να είναι touch-enabled, οπότε οι χρήστες που δεν διαθέτουν touch screens προφανώς δεν θα μπορούν να απολαύσουν το μέγιστο των καινοτομιών του OS.

Το λειτουργικό σύστημα, εξάλλου, θα δουλεύει βάσει μιας μεγάλης ποικιλίας από αισθητήρες για την ανίχνευση κίνησης ή εγγύτητας και αυτοί οι αισθητήρες δεν θα είναι παρόντες στα υπάρχοντα PCs.

Για τις περιπτώσεις αυτές, ο Michael Angiulo τόνισε πως ο χρήστης μπορεί να ελέγξει το νέο interface, το οποίο διαθέτει μεγάλα, χρωματιστά εικονίδια και μοιάζει με το Windows Phone 7, εξίσου απρόσκοπτα με τη χρήση ποντικιού και πληκτρολογίου.

Τα πλήκτρα page up / down θα βοηθήσουν τον χρήστη να μετακινηθεί ομαλά μεταξύ των εικονιδίων εφαρμογών στην οθόνη, το κλικ του ποντικιού θα ανοίξει τις εφαρμογές και το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιο, θα επαναφέρει τους χρήστες στο Desktop.

Για να αποδείξει του λόγου το αληθές, ο Michael Angiulo έκανε μια μικρή επίδειξη εκτέλεσης των Windows 8 σε κάποια από τα υπάρχοντα PCs, συμπεριλαμβανομένου ενός laptop Series 9 της Samsung και ενός Sony Vaio L Series.

Όπως γίνεται κατανοητό, η Microsoft προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα: εφόσον το παγκόσμιο κοινό πιστέψει πως θα χρειαστεί να αγοράσει νέο PC για να τρέξει τα Windows 8, αυτό θα καθυστερήσει αισθητά τη μετάβαση στο νέο OS και θα έχει επίπτωση στις πωλήσεις.

Και πάλι όμως, υπάρχουν χαρακτηριστικά στα νέα Windows 8 που δεν θα δουλέψουν με το υπάρχον hardware και η Microsoft είναι υπέρ το δέον αναλυτική στο πώς οι κατασκευαστές hardware θα πρέπει να σχεδιάσουν τα PCs τους για το νέο λειτουργικό.

Η optimal οθόνη θα πρέπει να έχει λόγο 16:9 και ελάχιστη ανάλυση 1336x768 pixels, τόνισε ο Angiulo, αν και μια οθόνη 1024x768 θα μπορεί και αυτή να εμφανίσει το νέο interface.

Επί του παρόντος, ξεσκονίστε τα PC σας και αναμείνατε τα νεότερα!

Από το www.pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου