Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Firefox 7

Ένα από τα επιχειρήματα όσων δεν χρησιμοποιούν τον Firefox, μεταξύ τους βρίσκομαι και εγώ, είναι το ότι ο browser της Mozilla έχει κάπως υψηλές απαιτήσεις σε μνήμη RAM.
 Όχι πια όμως, γιατί με την 7η έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε, 6 βδομάδες μετά την προηγούμενη, αυτό αλλάζει. Για την ακρίβεια με τη βοήθεια του project MemShrink που ανέπτυξε ο οργανισμός, ο Firefox 7 καταναλώνει από 20 έως 50% λιγότερη μνήμη RAM από ότι μας έχει συνηθίσει. Η άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή έχει να κάνει με τους developers, οι οποίοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν επιπλέον εργαλεία.

Πιο συγκεκριμένα, μία νέα έκδοση για τον hardware-accelerated Canvas βελτιώνει την ταχύτητα των animations σε HTML5 καθώς και των παιχνιδιών που τρέχουν στον Firefox. Επιπλέον, ο browser υποστηρίζει από την 7η έκδοση του το W3C navigation timing spec API έτσι ώστε οι developers να μπορούν να καταγράφουν το χρόνο φόρτωσης μίας σελίδας, την ταχύτητα του bandwidth, την κίνηση σε ένα site και άλλα. Τέλος, οι χρήστες θα μπορούν -αν το επιθυμούν- να στέλνουν στην Mozilla διάφορα δεδομένα σχετικά με την απόδοση του Firefox, έτσι ώστε ο οργανισμός να μπορεί να βελτιώνει πιο αποτελεσματικά τον browser.

Από το away.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου