Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Iphone 4S

Μετά από αναμονη εναμιση χρόνου περίπου η Apple παρουσίασε χθες το iphone 4S και όχι το iphone 5 που πολλοί περίμεναν.
Πάμε να δούμε τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που έγιναν :
  • Σχεδιασμός: Δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, αν και το 4S κέρδισε σε βάρος 3 γραμμάρια – πλέον μετράει 140.
  • Πομποδέκτης: Έχει βελτιωμένη λήψη σήματος και διπλάσια download speed (από 7,2 Mbps στα 14,4), τη στιγμή που ενσωματώνει δυο κεραίες, για να αλλάζει από Ευρωπαϊκά δίκτυα GSM σε Αμερικάνικα CDMA, on the fly. Αυτό είναι το πρώτο iPhone που δικαιούται να φέρει τον τίτλο «παγκόσμιο τηλέφωνο«.
  • Επιδόσεις: Ο A5 επεξεργαστής, που είδαμε μήνες πριν στο iPad 2, βρήκε στέγη και στο νέο iPhone. Η Apple ισχυρίζεται ότι προσφέρει διπλάσια ταχύτητα γενικά και έως και επτά φορές βελτιωμένες gaming επιδόσεις.
  • Κάμερα: O αισθητήρας ανεβαίνει στα 8 megapixel προσφέροντας έως και 60% περισσότερα pixels σε σχέση με το παρελθόν. Πλέον είναι τεχνολογίας οπίσθιου φωτισμού (backside illuminated) και μπορεί να απορροφήσει έως και 73% περισσότερο φωτισμό, την ίδια στιγμή που προσφέρει αύξηση έως και 26% σε white balance. Στην ίδια λογική, η καταγραφή βίντεο σκαρφαλώνει στα 1080p (από 720 στο τεσσάρι) στα 30 καρέ, ενώ προστίθενται οι λειτουργίες video stabilization και noise reduction για βελτιωμένα αποτελέσματα. Στα συν η τοποθέτηση του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης προσώπου.
  • Συνδεσιμότητα: Δανική από το iPad 2 είναι και η τεχνολογία Airplay που προσφέρει τη δυνατότητα ασύρματης μεταφοράς της εικόνας από το κινητό στην τηλεόραση, την στιγμή που κάποιος μπορεί να παίζει για παράδειγμα παιχνίδια.
  • Φωνητικές εντολές: H Apple εξαγοράζει την εταιρία Siri ένα χρόνο πριν και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας το απολαμβάνουν οι χρήστες σήμερα. Το iPhone 4S μπορεί να δεχτεί αμέτρητες φωνητικές εντολές, έστω και αν προς το παρόν «επικοινωνεί» μόνο σε τρεις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά. Έτσι για παράδειγμα μπορείς να διατάξεις το iPhone 4S να σου δώσει στοιχεία για τον καιρό, να στείλει ένα μήνυμα, να περάσει μια σημείωση, μια υπενθύμιση, γενικά να σου κάνει σχεδόν όλα τα χατίρια χωρίς να χρειαστεί να αγγίξεις την οθόνη – η οποία παρεμπιπτόντως έχει μείνει η ίδια…
  • Αυτονομία: Ακόμη καλύτερη σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, το iPhone 4S προσφέρει 8 ώρες ομιλίας σε 3G ή 14 ώρες ομιλίας σε 2G ή 6 ώρες internet browsing μέσω παρόχου ή 9 ώρες browsing μέσω Wi-Fi ή 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο ή 40 ώρες αναπαραγωγής μουσικής. Διαλέγεις και παίρνεις.
  • Τιμές και κυκλοφορία: Δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα για την αγορά συσκευής χωρίς σύνδεση, ωστόσο γράψε ότι προστίθεται και μια νέα έκδοση iPhone 4S  με χωρητικότητα στα 64GB, η οποία θα ξεπερνάει σε τιμή τα 800 ευρώ. Στη χώρα μας και οι τρεις εκδόσεις της συσκευής αναμένονται στις 25 Νοεμβρίου, ενώ στις μεγαλύτερες αγορές η διάθεση τους θα ξεκινήσει από τις 14 Οκτωβρίου.
Video

Από το digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου