Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Αυτοκόλλητα τοίχου

Αν η ταπετσαρία σας φαίνεται passé και η αλλαγή χρώματος χρονοβόρα διαδικασία, σας έχουμε καλά νέα: η νέα μόδα των αυτοκόλλητων τοίχου –την οποία πιθανότατα βλέπετε παντού τελευταία, από διαφημίσεις στο Facebook μέχρι κουπόνια εκπτωτικών sites– ανανεώνει τον χώρο εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά. Διαθέτει, επίσης, ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα έναντι του προκατόχου της, που άκουγε στο όνομα ταπετσαρία: δεν είναι ψυχαναγκαστικά μόνιμη –όποτε βαρεθείτε το αυτοκόλλητο, απλά το ξεκολλάτε, κι ο τοίχος μένει ανέπαφος. Ούτε βαψίματα, ούτε περίπλοκες διαδικασίες αφαίρεσης, ούτε τίποτα.

  •  Πώς τοποθετούνται;
«Πανεύκολα» εγγυώνται οι κατασκευαστές, με τις αναλυτικές οδηγίες και τις διαφανείς ζελατίνες που υπάρχουν στη συσκευασία του αυτοκόλλητού σας. Η διαδικασία θα σας πάρει μόνο λίγα λεπτά. Αν, πάλι, η χειροτεχνία δεν ήταν ακριβώς το αγαπημένο σας μάθημα στο σχολείο, και ανησυχείτε για το αποτέλεσμα, πολλές από τις εταιρίες που τα πωλούν (βλέπε παρακάτω) αναλαμβάνουν, με μια μικρή επιβάρυνση, και την τοποθέτηση στον χώρο σας. Σημειώστε, επίσης, ότι τα αυτοκόλλητα, τα οποία φτιάχνονται από βινύλιο, τοποθετούνται χωρίς πρόβλημα σε κάθε είδους επιφάνειες: λείους και σαγρέ τοίχους, τζαμαρίες, πόρτες και πάει λέγοντας.
  • Τι σχέδια υπάρχουν;
Από cartoon μέχρι δέντρα, ζωάκια, αφηρημένα σχέδια, «ντιζαϊνιές» και skylines (ήτοι, περιγράμματα αναγνωρίσιμων μνημείων πόλεων όπως η Αθήνα, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο) όρεξη να ’χετε να διαλέγετε. Υπάρχουν άπειρα διαφορετικά σχέδια για σαλόνια, κρεβατοκάμαρες, παιδικό δωμάτιο και ούτω καθεξής. Μπορείτε, επίσης, να εμπνευστείτε και να σχεδιάσετε ή να παραγγείλετε το δικό σας σχέδιο.
  • Πόσο κοστίζουν;
Αναλόγως το μέγεθος, τα χρώματα, το σχέδιο και την υφή, ξεκινούν από 9,50€ για τα μικρά μεγέθη (διαστάσεων, π.χ., 42x57). Για ένα μεγαλύτερο αυτοκόλλητο, πλάτους 1,20 μέτρου και ύψους 58 εκατοστών,  θα υπολογίσετε περί τα 20€. Για ένα πολύ μεγάλο σε διαστάσεις 230x22 cm, θα πληρώσετε περί τα 35€.

Από το in2life.gr

1 σχόλιο: