Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Η οικονομική κρίση και διατροφικές επιλογές.


Ο μεγαλύτερος πειρασμός σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, είναι τα προϊόντα των ταχυφαγείων, που συνδυάζουν χαμηλές τιμές και νοστιμιά. Είναι γνωστό ωστόσο, πως τέτοια τρόφιμα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λίπη και αλάτι, ενώ παράλληλα είναι φτωχά σε μικροθρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Επιλέξτε εποχιακά φρούτα και λαχανικά καθώς είναι τα πιο φθηνά. Η φύση μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε, όταν το χρειαζόμαστε. Επίσης, αγοράστε μόνο όσο θα καταναλώσετε για να μειώσετε τις σπατάλες.
Αν το φρέσκο ψάρι είναι κάτι πολύ ακριβό για τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένο. Οι καλές συνθήκες ψύξης διατηρούν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του προϊόντος.
Ελαττώστε την συχνότητα του κόκκινου κρέατος που καταναλώνετε και αντικαταστήστε το με 2 μερίδες οσπρίων την εβδομάδα.


Οι παραπάνω συστάσεις αποτελούν μέρος της Μεσογειακής Διατροφής, η οποία αναδείχτηκε επίσης σε μια εποχή φτώχειας για την Ελλάδα. Ας εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, θετικά αυτή τη συγκυρία, υιοθετώντας πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Γράφει η Κύρα Μπρικένα - Ειρήνη, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc. 
Από το  mednutrition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου