Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Άφησε το γκαζόν να κουρεύεται... μόνο του

Η αλήθεια είναι ότι ιδιαίτερες γνώσεις για το κούρεμα και γενικότερα την περιποίηση του γκαζόν δεν έχω και δεν χρειάστηκε να αποκτήσω. Ξέρω μόνο τα βασικά: ότι το γρασίδι είναι απαιτητικό ώστε να έχει όμορφη εικόνα αλλά και καλή «υγεία».
Από τη Honda πιθανότατα θα περίμενες, όπως και εγώ, ένα καινούργιο, ένα εξελιγμένο αυτοκίνητο, όμως αντίθετα με τις προβλέψεις μας, η εταιρεία παρουσίασε μια καινοτομική ρομποτική μηχανή κοπής του γκαζόν. Τι κάνει; Καταρχήν χρειάζεται την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση, διασφαλίζοντας όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, ένα περιποιημένο κήπο. Διαθέτει σύστημα συνεχούς κοπής, που κόβει μόλις 2-3mm γκαζόν τη φορά, αρκετές φορές την εβδομάδα, ενώ η κοπή γίνεται σε τυχαίο σχήμα που σημαίνει λιγότερη πίεση στο γρασίδι, πιο υγιή ανάπτυξη και μειωμένα αγριόχορτα και ζιζάνια (για να το λέει πιθανότατα θα έχει δίκιο...). Αντίθετα με τις παραδοσιακές μηχανές δεν χρειάζεται μάζεμα του κουρεμένου γκαζόν, αφού είναι τόσο ψιλό που κατανέμεται στις ρίζες δρώντας ως φυσικό λίπασμα, το οποίο βελτιώνει την ευρωστία και ποιότητα του γρασιδιού (αυτό νομίζω ότι το έχω ξανακούσει).
Και αν τα παραπάνω δε σου φαίνονται καινοτομικά διάβασε τώρα τι άλλο κάνει το Honda Miimo. Κινείται στον κήπο μέσω ενός έξυπνου συνδυασμού συστημάτων ελέγχου, χρονομέτρων και αισθητήρων που παράγουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, δεν πρόκειται να σου φύγει και να κουρεύει το γκαζόν όλης της γειτονιάς, καθώς λειτουργεί στα πλαίσια ενός σύρματος «περίφραξης» τοποθετημένου κάτω από το έδαφος ή στο γρασίδι περιμετρικά του κήπου. Το Honda Miimo ανιχνεύει το ηλεκτρονικό σήμα στο καλώδιο και παραμένει εντός της «περίφραξης». Και το καλύτερο; Είναι αυτοφορτιζόμενο, εσύ δηλαδή δεν κάνεις ούτε τα βασικά. Παρακολουθεί συνεχώς το επίπεδο της μπαταρίας και επιστρέφει στη βάση του για επαναφόρτιση.
Αν ανησυχείς ότι έχεις μεγάλο κήπο, αρκεί να σου πούμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία επιφάνεια 3.000 τετραγωνικών μέτρων, περίπου το μισό ενός στάνταρ γηπέδου ποδοσφαίρου.

Παίζει να έχεις μεγαλύτερο;

Honda Miimo

Από το deasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου