Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Το νερό μας κάνει πιο… έξυπνους!

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το νερό μας κάνει πιο… έξυπνους! Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου  East London , σβήνοντας τη δίψα σου με το πιο πολύτιμο συστατικό της ζωής , ενισχύεις  τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας καταδεικνύουν ότι , τα άτομα που πίνουν  περίπου 3 φλιτζάνια νερό προτού υποβληθούν σε μια σειρά από διαγνωστικά τεστ,  αποδίδουν καλύτερα σε μία εξέταση που μετρά το χρόνο αντίδρασης σε σχέση με αυτά που δεν ενυδατώτουν τον οργανισμό τους με νερό  . Η διαφορά είναι σημαντική  όταν τα άτομα είναι  πολύ διψασμένα , με τους ερευνητές να υποθέτουν ότι η δίψα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από την τρέχουσα δραστηριότητα , μειώνοντας το χρόνο αντίδρασης.

«Είναι πιθανό οι οργανικές λειτουργίες (που σχετίζονται με τη λήψη ή μη νερού) να επηρεάζουν την απόδοση σε διαφορετικές εργασίες , με διαφορετικούς τρόπους» , αναφέρει σε άρθρο της στην επιθεώρηση "LiveScience"  η επικεφαλής της έρευνας , Κάρολιν Εντμοντς , καθηγήτρια της σχολής Ψυχολογίας  στο Πανεπιστήμιο του East London  .

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση νερού μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη στα παιδιά , αναφέρει το  έγκυρο περιοδικό.   

Από το protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. Να λοιπόν πόσο σημαντικός είναι ο κύριος που φέρνει και αλλάζει το νερό στο έδρανο της βουλής , αυτός καλά κάνει την δουλεία του αλλά αν προσέξετε οι βουλευτές δεν το πίνουν και έτσι σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο , ξεχνάνε , άρα λοιπόν τι συμπέρασμα έβγαλα , με νόμο πρέπει ο κάθε Πρωθυπουργός της χώρας μας (για να μη παρεξηγηθώ , ο κάθε) να υποχρεώνετε το νερό που του φέρνει αυτός κύριος να το πίνει πάντα όλο ώστε να δυναμώνει η μνήμη του και να μη ξεχνάει τι υποσχόταν προεκλογικά .

    Να που ήταν το πρόβλημα τόσα χρόνια και εμείς κατηγορούσαμε τους πολιτικούς τζάμπα , έ ρε τι σου είναι η επιστήμη !!!

    ΕΛΛΗΝ ΖΩΗ
    http://ellhn-zwh.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή