Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η νέα τάση στην ανάγνωση βιβλίου

Η ηλεκτρονική ανάγνωση βιβλίων κερδίσει συνεχώς έδαφος. Πρόσφατα η Amazon ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των e-books ξεπέρασαν αυτές των βιβλίων με σκληρό εξώφυλλο και , όπως φαίνεται , οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες αυξάνονται και γίνονται πιο απαιτητικοί.
Ακολουθώντας την τάση της εποχής, η Amazon διαθέτει πλέον την τρίτη έκδοση του e-reader Kindle 3, το οποίο έχει και το παρατσούκλι ''Shasta'' . Το νέο ηλεκτρονικό βιβλίο κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις -με την μια από αυτές να προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης αποκλειστικά σε δίκτυα wi-fi και τη δεύτερη σε δίκτυα wi-fi αλλά και σε 3g.


Σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, το νέο Kindle είναι αισθητά βελτιωμένο. Διαθέτη την κλασική οθόνη των 6 ιντσών, αλλά έχει 21% μικρότερο όγκο και είναι 15% ελαφρύτερο, ζυγίζοντας 240 γραμμάρια. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας με μια μόνο φόρτιση διπλασιάστηκε από τις 15 ημέρες στον μήνα, αρκεί βέβαια η συσκευή να λειτουργεί με απενεργοποιημένη την ασύρματη σύνδεση στο Internet. Αντίστοιχα στην εσωτερική μνήμη ο χρήστης έχει την δυνατότητα να αποθήκευση 3.500 βιβλία, τα οποία , σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η εταιρία, θα είναι πιο ευανάγνωστα χάρη στη νέα οθόνη Pearl της E Ink που διαθέτει, η οποία και εξασφαλίζει 50% καλύτερο κοντράστ. Παράλληλα, το αναβαθμισμένο λογισμικό της συσκευής επιτρέπει κατά 20% γρηγορότερο ξεφύλλισμα των σελίδων, ενώ το Kindle 3 υποστηρίζει ακόμη περισσότερες γραμματοσειρές και χαρακτήρες.   

Πηγή Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου