Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Φλωρεντία η πόλη της τέχνης

Φλωρεντία
Πρωτεύουσα της Τοσκάνης εκφράζει τις τοπικές αντιθέσεις στο παλιό και το καινούργιο. Μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές πόλεις του κόσμου με πλειάδα από μουσεία, πινακοθήκες, εκκλησίες και πολυτελή παλάτια.

Αξιοθέατα
Πιάτσα ντελ Ντουόμο
Ένα αριστούργημα τις μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μηχανικής που κυριαρχεί στον ορίζοντα της Φλωρεντίας. Η εξωτερική όψη του κτιρίου προκαλεί αμέσως το θαυμασμό του επισκέπτη. Η θέα της πόλης που αντικρίζει ο επισκέπτης από την κορυφή του τρούλου δεν συγκρίνεται με τίποτα.


Βαπτιστήριο
Μπατίστερο ντι σαν Τζοβάνι ή Βαπτιστήριο ,  ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Φλωρεντίας. Επί αιώνες κάθε παιδί στην Φλωρεντία βαπτιζόταν εδώ. Το οκταγωνικό εσωτερικό του είναι επενδυμένο με μερικά από τα καλύτερα ψηφιδωτά της Ευρώπης και αυτά όμως επισκιάζονται από την λάμψη των πασίγνωστων θυρών του.
Καμπανίλε
Το Καμπανίλε είναι από τα ομορφότερα μεσαιωνικά καμπαναριά της Ιταλίας. Εκτός από την καλλιτεχνικά του αξία, προσφέρει και μια φανταστική θέα προς τον καθεδρικό και πάνω από τις στέγες της Φλωρεντίας προς τους μακρινούς λόφους της Τοσκάνης.
Πιάτσα ντέλλα Σινιόρα
Αποτελεί τόπο συνάντησης και έδρα πολιτικής εξουσίας της πόλης. Επιβλητική παρουσία στην πλατεία έχει το Παλάτσο Βέκιο το οποίο αποτέλεσε έδρα της Φλωρεντίνης Κυβέρνησης επί επτά Αιώνες.

Μουσεία
Μουζέο ντελ Όπερα ντελ Ντουόμο
Εδώ έχουν μεταφερθεί πολλά έργα από τον Καθεδρικό, το Βαπτιστήριο και το Καμπανόλε.
Μουζέο νατσιονάλε ντελ Μπαρτζέλο
Φιλοξενούνται γοτθικά και αναγεννησιακά γλυπτά και άλλα σημαντικά εκθέματα.
Πινακοθήκη Ουφίτσι
Είναι μια από τις σημαντικότερες πινακοθήκες του κόσμου. Διαθέτει μια εξαιρετική συλλογή αναγεννησιακών πινάκων. Περιλαμβάνει έργα από τα διασημότερα ονόματα της Ιταλικής και Ευρωπαϊκής τέχνης. 
Γκαλερία ντελ Ακαντέμια
Βρίσκεται το διασημότερο  αναγεννησιακό έργο του Μιχαήλ Άγγελου ''Δαβίδ''.

Αξίζει να δείτε
Πόντε Βέκιο
Από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Φλωρεντίας. Είναι η μόνη γέφυρα που δεν ανατίναξαν οι ναζί το 1944.
Σάντα Κράτσε 
Η πιο μεγαλοπρεπείς εκκλησία της Φλωρεντίας.
Σαν Λορέντσο
Πιθανότατα η παλαιότερη Εκκλησία της Φλωρεντίας.

Πηγή National Geografic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου