Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Internet με ταχύτητα 120Mbps

Η καναδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet Videotron ανακοίνωσε την επικείμενη έναρξη λειτουργίας ενός νέου τηλεπικοινωνιακού δικτύου, το οποίο θα δώσει στους συνδρομητές τη δυνατότητα να σερφάρουν στο Internet με την εξωπραγματική ταχύτητα των 120Mbps, δηλαδή 5 φορές ταχύτερα από το μέγιστο θεωρητικό όριο των 24Mbps που έχουμε στην Ελλάδα (και το οποίο, φυσικά, δεν έχει πιάσει κανείς).


Το νέο πρόγραμμα υπόσχεται ταχύτητες download 120Mbps και upload 20Mbps μέσω της τεχνολογίας DOCSIS 3.0. Σε πρώτη φάση, το δίκτυο θα ενεργοποιηθεί στο Κεμπέκ μέχρι τα τέλη του 2010 και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η Videotron μέσα στο 2011.


 Βέβαια, οι υψηλές ταχύτητες συνεπάγονται και αντίστοιχες τιμές. Το μηνιαίο κόστος για το συγκεκριμένο πακέτο είναι 150 δολάρια Καναδά, δηλαδή κάτι παραπάνω από 100 ευρώ.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να δημιουργηθούν και στην Ελλάδα οι απαραίτητες υποδομές για Internet 120Mbps, αλλά μπορούμε πάντα να ονειρευόμαστε...

Από το e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου