Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ιάπωνες είναι αυτοί. (Video)

Η κατασκευή ενός αεροδρομίου αποτελεί πολλές φορές πρόκληση για τους μηχανικούς. Ιδανική τοποθεσία, άπλετος χώρος, ομαλό έδαφος, ευνοϊκοί άνεμοι και τέλεια ορατότητα είναι ο τέλειος συνδυασμός. Και για να τα πετύχεις όλα αυτά στον ίδιο χώρο… πρέπει να το ψάξεις αρκετά.
Λόγο του ότι η γη στην Ιαπωνία είναι δυσεύρετη. Έτσι λοιπόν όταν αποφάσισαν να κτίσουν το Kansai Airport ξεκίνησαν από το μηδέν. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1987 και το πρώτο αεροπλάνο προσγειώθηκε 1994. Οι κατασκευαστές ήρθαν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα. Σεισμοί, κυκλώνες, ασταθής πυθμένας στη θάλασσα, σαμποτάζ από διαδηλωτές, είναι μόνο μερικά από τα εμπόδια που ξεπέρασαν. 

Αν λοιπόν προσγειωθείς ποτέ εκεί μην αγχωθείς για το πώς θα φτάσεις στην πόλη. Όχι ρωτώντας, αλλά με αυτοκίνητο, τρένο, ακόμα και με καράβι θα φτάσεις γρήγορα και ασφαλής. Ιάπωνες είναι αυτοί, τα υπολόγισαν όλα. Έκτος από ένα. Την υπερθέρμανση του πλανήτη. Έτσι μελετητές υποστηρίζουν ότι σε περίπου 50 χρόνια μπορεί το αεροδρόμιο να έχει βυθιστεί. Εμένα πάντως και για λιμάνι υποβρυχίων μια χαρά μου φαίνεται.





Πηγή men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου