Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Το τέλειο ξύρισμα


Τρία βήματα για το τέλειο ξύρισμα.

Προετοιμασία

Πρέπει να ξυρίζεσαι πάντα μετά το καθημερινό σου μπάνιο, όταν τα γένια μαλακώνουν, οι πόροι ανοίγουν και το δέρμα είναι καθαρό. Αυτό μπορείς βέβαια να το πετύχεις και με μια ζεστή πετσέτα και άφθονο νερό ως υποκατάστατο του μπάνιου.
Χρησιμοποίησε μια πολύ καλής ποιότητας κρέμα ξυρίσματος και απόφυγε το gel ξυρίσματος και οποιοδήποτε προϊόν περιέχει μέντα, καθώς θα κλείσει τους πόρους σου και θα σκληρύνει τα γένια σου.
Αν τα γένια σου είναι ούτως ή άλλως σκληρά ή έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, πρέπει να απλώσεις ένα ειδικό λάδι για πριν το ξύρισμα και μετά να βάλεις την κρέμα ξυρίσματος. Αυτό θα μαλακώσει αρκετά τα γένια σου και θα μειώσει τους ερεθισμούς από ξυράφι.
Η κρέμα ξυρίσματος ιδανικά πρέπει να απλώνεται με τρίχινο βουρτσάκι ώστε να μαλακώνει και να ανυψώνει τα γένια. Τοποθέτησε μια ποσότητα κρέμας στο κέντρο και στο βάθος της βούρτσας και φρόντισε οι τρίχες της να είναι ενωμένες. Μετά ρίξε πάνω της καυτό νερό και άρχισε να απλώνεις τον αφρό που δημιουργεί με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο.
Αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις βούρτσα βάλε κρέμα ανάμεσα στα βρεγμένα σου χέρια και δούλεψε την για 60 δευτερόλεπτα, μέχρι να δεις να δημιουργείται πλούσιος αφρός. Μια καλή προετοιμασία βοηθάει πάντα στο να δημιουργούνται λιγότεροι ερεθισμοί, και σε αυτό βέβαια βοηθάει αν αλλάζεις την λεπίδα στο ξυράφι σου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.


Διαδικασία
Χρησιμοποίησε μια καθαρή και καλής ποιότητας ξυριστική μηχανή και άρχισε να ξυρίζεσαι με την φορά που έχουν οι τρίχες.
Αυτό θα μειώσει τα κοψίματα, την πιθανότητα εμφάνισης θυλακίτιδας και τους ερεθισμούς. Προσοχή να χρησιμοποιείς το ξυράφι όσο πιο ευγενικά και απαλά μπορείς στο πρόσωπο σου χωρίς να το πιέζεις στο δέρμα σου.
Για πιο βαθύ ξύρισμα άπλωσε ξανά μια στρώση αφρό και στρέψε την ξυριστική μηχανή προς την αντίθετη φορά της τρίχας. Αν κοπείς βάλε ένα κομμάτι βρεγμένο χαρτί για να σταματήσεις την αιμορραγία.
Όταν τελειώσεις την διαδικασία ρίξε άφθονο κρύο νερό στο πρόσωπο σου, ενώ για να στεγνώσει σωστά η βούρτσα σου κρέμασε την με τις τρίχες να κοιτάζουν προς τα κάτω.

Ανανέωση και προστασία
Πολλοί άντρες κάνουν το λάθος και σταματούν στο βήμα Νο2, αλλά το επόμενο είναι πολύτιμο για να διατηρείς το δέρμα σου υγιές και να το προστατεύεις από τα σημάδια της γήρανσης.
Αφού λοιπόν ρίξεις κρύο νερό στο πρόσωπο σου ενυδάτωσε και προστάτεψε το δέρμα σου βάζοντας μια μικρή ποσότητα από ένα υπό αλλεργικό after shave balm το οποίο θα μαλακώσει την επιδερμίδα σου και θα την βοηθήσει να αναρρώσει από την διαδικασία του ξυρίσματος.


Από το menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου