Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΗ iPhone app…


Η ΔΕΗ σκοπεύει να προχωρήσει στην ανάπτυξη εφαρμογών για το iPhone (και android) η οποία θα ενημερώνει τους χρήστες με χρήσιμες πληροφορίες, όπως π.χ  προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος, κατανάλωση ρεύματος κ.α.

Η τέταρτη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο κομμάτι της εξυπηρέτησης, θα αφορά την αξιοποίηση των έξυπνων κινητών android και i-phones. Οι χρήσεις που εξετάζονται θα είναι για την άμεση ενημέρωση των καταναλωτών για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητά τους σε σχέση με τη ΔΕΗ. Έτσι πχ, ο πελάτης θα ενημερώνεται στο τηλέφωνό του για προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος. Θα προσφέρεται η δυνατότητα εφαρμογής gps που θα ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για το κοντινότερο σημείο εξυπηρέτησης στην περιοχή.
Άλλη εφαρμογή που εξετάζεται αφορά τη real time ενημέρωση για την κατανάλωση ρεύματος και την αποφυγή των λογαριασμών «έναντι», μέσω σύνδεσης του μετρητή με το τηλέφωνο. Μάλιστα, η εφαρμογή υπό όρους και σε μεταγενέστερο στάδιο μπορεί να αφορά και τα συμβατικά ρολόγια, εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης. Ακόμη εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών και μέσα από το εταιρικό site και κατ’ επέκταση από το smart phone, εφόσον λυθούν κάποια τεχνικά ζητήματα ασφάλειας.
Ενδιαφέρουσα είδηση για μία ιδέα που ελπίζουμε να υλοποιηθεί άμεσα…

Από το iphonehellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου