Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Γνωρίστε τη ΒΡΩΜΗ


Η βρώμη είναι μια φυσική τροφή, ένα εξαιρετικά θρεπτικό δημητριακό που βρίσκεται στη βάση της Μεσογειακής διατροφής και παρέχει στον οργανισμό μας πολύτιμα στοιχεία, όπως μεταξύ άλλων, οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Γνωρίζατε ότι η βρώμη έχει σημαντικά μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά σε σχέση με το καλαμπόκι και το σιτάρι;
Ας δούμε όμως μερικές ακόμη ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει αυτό το ξεχωριστό δημητριακό στη διατροφή μας.

Οι διαλυτές φυτικές ίνες μπορούν να συμβάλλουν στη ρύθμιση της χοληστερόλης, στην ικανοποιητική διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στον οργανισμό, καθώς και στην ενίσχυση του αισθήματος κορεσμού, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες αντίστοιχα, βοηθούν στην καλή λειτουργία και υγεία του πεπτικού συστήματος.



Τα αντιοξειδωτικά διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία του οργανισμού, αφού εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, μετατρέποντας τες σε νερό ή άλλες μη επιβλαβείς ουσίες και ενισχύουν το αίσθημα ευεξίας.

Τέλος, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχονται στη βρώμη είναι απαραίτητες μεταξύ άλλων, για την προστασία του ανοσοποιητικού, το σχηματισμό των ιστών του οργανισμού, την παραγωγή ενέργειας και τον μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Είναι λοιπόν σαφές, σύμφωνα και με τις σχετικές επιστημονικές μελέτες, ότι στο πλαίσιο μια ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, η βρώμη αποτελεί ένα σημαντικό δώρο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Από το   quakeroats.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου