Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Xoom από την Motorola Mobility


Η αμερικανική εταιρεία Motorola Mobility εισέρχεται στο «χορό» των υπολογιστών-ταμπλετών (tablet PCs) με τη συσκευή Xoom, όπως ανακοίνωσε στη διεθνή έκθεση καταναλωτικών προϊόντων του Λας Βέγκας.
Η συσκευή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, θα έχει οθόνη αφής 10,1 ιντσών (25,6 εκατοστών) και θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011. Έχει περίπου ίδια μέγεθος με το iPad της Apple και θα είναι το πρώτο tablet που θα «τρέχει» τη νέα έκδοση 3.0 (ή Honeycomb) του λειτουργικού συστήματος Android της Google, το ποίο ξεκίνησε ως λογισμικό για κινητά τηλέφωνα.
Το Xoom θα έχει δύο κάμερες (μπροστά και πίσω), δυνατότητες να παίξει λογισμικό βίντεο Adobe Flash, καθώς επίσης σύνδεση με τρίτης γενιάς (3G) δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα αναβάθμισης αργότερα σε σύνδεση με δίκτυα τέταρτης γενιάς (4G).


H εταιρεία επίσης παρουσίασε τρία νέα «έξυπνα» κινητά με οθόνη αφής, τα οποία όλα «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Android. Πρόκειται για τα Atrix 4G, Cliq 2 και Droid Bionic.
Περισσότεροι από 55 εκατ. υπολογιστές tablet αναμένεται να πουληθούν διεθνώς το 2011, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner. Έτσι, δεν είναι παράξενο που περισσότερες από 100 εταιρίες από όλο τον κόσμο αναμένεται να παρουσιάσουν νέους υπολογιστές tablet στην φετινή έκθεση του Λας Βέγκας, την πρώτη και σημαντικότερη του έτους στο χώρο των ηλεκτρονικών.
Οι πιο «έξυπνες» συσκευές (φορητές, για σπίτια και αυτοκίνητα), που επιτρέπουν τη συνεχή διασύνδεση του χρήστη, όπου κι αν βρίσκεται, βρίσκονται στο επίκεντρο της έκθεσης, που άρχισε την Πέμπτη, με την συμμετοχή άνω των 2.600 εκθετών. Μια νέα γενιά smartphones, ακόμα πιο λεπτών laptops και πιο εμπλουτισμένων tablets, καθώς επίσης νέων τρισδιάστατων (3D) τηλεοράσεων, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον.

Φούρνοι που «κατεβάζουν» συνταγές από το διαδίκτυο και αυτοκίνητα που επιτρέπουν στον χρήστη να μιλά στο «έξυπνο» κινητό του μέσω φωνητικών εντολών, είναι μεταξύ αυτών που τραβάνε ήδη την προσοχή του κοινού.
Εξάλλου, ο «γάμος» της τηλεόρασης και του Ίντερνετ είναι η νέα διεθνής τάση που κερδίζει έδαφος, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο Λας Βέγκας. Μέχρι το 2014 εκτιμάται ότι οι μισές τηλεοράσεις που θα πωλούνται διεθνώς, θα μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Παράλληλα, αργά αλλά σταθερά, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής η τρισδιάστατη τηλεόραση - με ή χωρίς ειδικά 3D γυαλιά παρακολoύθησης.



Από το portal.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου