Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Πιο εύστοχη η επιλογή αρώματος, όταν το διαλέγετε μόνοι σας

Οι άνθρωποι έλκονται περισσότερο από ένα άρωμα, όταν αυτό συμπληρώνει και βελτιώνει τη φυσική οσμή του σώματος. Η επιλογή μάλιστα είναι πιο εύστοχη, όταν την κάνει το ίδιο άτομο που πρόκειται να «φορέσει» το άρωμα.

Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει τσεχική έρευνα που εξηγεί γιατί είναι πρακτικά δύσκολο να επιλέξει κάποιος ένα άρωμα που πρόκειται να δωρίσει σε κάποιον άλλον.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ανθρωπολόγο Δρ Γιαν Χάβλιτσεκ του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα, ζήτησαν από 12 εθελοντές να ψεκάσουν στην μία μασχάλη τους ένα άρωμα που οι ίδιοι είχαν διαλέξει και στην άλλη ένα άρωμα που είχε επιλεγεί τυχαία.

Στη συνέχεια, 21 γυναίκες ανέλαβαν να μυρίσουν τις ανδρικές μασχάλες. Όπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες συστηματικά έβρισκαν πιο ελκυστικές και ευχάριστες τις μυρωδιές, όταν το άρωμα είχε επιλεγεί από τους ίδιους τους άνδρες.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι άνθρωποι αντί να χρησιμοποιούν αρώματα και after-shaves για να καλύψουν τις οσμές που παράγει το σώμα τους, στην πραγματικότητα, όταν επιλέγουν μόνοι τους, ενστικτωδώς διαλέγουν αρώματα που βελτιώνουν την φυσική οσμή. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα (μίγμα) είναι καλύτερο, από ό,τι αν οι άνθρωποι «φοράνε» ένα άρωμα που άλλοι έχουν διαλέξει για λογαριασμό τους.

Από το http://health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου