Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

«Έξυπνα» ρολόγια (Video)

Αυξάνονται οι δυνατότητες διασύνδεσης με το Ίντερνετ. Στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων CES 2012 στο Λας Βέγκας, παρουσιάστηκε η τελευταία εξέλιξη. Η ενσωμάτωσή του στα ρολόγια χειρός, τα οποία με τη σειρά τους γίνονται «έξυπνα».

Τα «έξυπνα» ρολόγια, θα κάνουν και τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς συνδέονται με κινητά. Η ιαπωνική Sony και η ιταλική i'm Watch είναι δύο εταιρείες που παρουσίασαν τέτοια γκάτζετ.
Το «SmartWatch» της Sony, που αναμένεται στην αγορά γύρω στο Μάρτιο, θα διαθέτει οθόνη αφής και θα μπορεί να συνδέεται με κινητό τηλέφωνο ασύρματα μέσω Bluetooth. Θα δημιουργηθούν εφαρμογές ειδικά γι' αυτό, ενώ θα κοστίζει περίπου 150 δολάρια. Το αντίστοιχο ρολόι της νεοσύστατης ιταλικής εταιρείας i'm Watch είναι ήδη διαθέσιμο.


Η γκάμα των «έξυπνων» ιταλικών ρολογιών θα ξεκινά από έγχρωμα μοντέλα με οθόνες αφής των 350 δολαρίων και θα καταλήγει στα 15.000 δολάρια για ένα χρυσό μοντέλο με διαμάντια. Οι κάτοχοι των ρολογιών μπορούν να ειδοποιούνται ότι έχουν νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους ή να ενημερώνονται για νέες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του ρολογιού τους, καθώς αυτό συνδέεται ασύρματα με τα έξυπνα κινητά.




Από το skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου