Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Φαγητό στο πόδι

Πολλοί παραπονούνται ότι δεν έχουν τον χρόνο να καθίσουν στο τραπέζι να φάνε και αυτό τους κάνει να έχουν λιγότερο υγιεινές διατροφικές επιλογές.
Ο περιορισμός του ελεύθερου χρόνου τους, τους ωθεί να κάνουν επιλογές πρόχειρων και ανθυγιεινών γευμάτων. Αντίθετα όσοι συνήθως τρώνε μαζί με άλλα άτομα και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο φαγητό τους, έχουν καλύτερη συνολικά διατροφή, με αυξημένη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών. Απεναντίας, όσοι τρώνε <<στο πόδι>>, αγοράζοντας τα γεύματα τους από διάφορα ταχυφαγεία έχουν αυξημένη πρόσληψη σε κορεσμένα λιπαρά.
Πρέπει όμως όσο πολυάσχολοι κι αν είμαστε, πάντα να βρίσκουμε τον χρόνο για να τρώμε κάπως φυσιολογικά και αν είναι δυνατό αυτό να γίνεται με φίλους μας ή με την οικογένειας μας. Είναι λίγο δύσκολο για αρκετούς αυτό που προτείνω, να όμως που πρέπει πάντα να βρίσκουμε χρόνο και γι’ αυτό, όπως κάνουμε και για κάθε σημαντική ασχολία μας. Στα σχολεία και στους χώρους εργασίας θα πρέπει πάντοτε να υπάρχουν προγραμματισμένα διαλείμματα για το κολατσιό μας και για κάθε τι που προάγει τις υγιεινές διατροφικές επιλογές μας.
Η επιλογή ενός υγιεινού σνακ είναι σαφέστατα προτιμότερη από το πρόχειρο φαγητό. Τα φρέσκα φρούτα, ένα κουλουράκι σουσαμένιο, ένα σάντουιτς με τυρί ή λίγο σπιτικό κέικ είναι σνακ που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο γραφείο ή στο σχολείο.

Από το  iator.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου