Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ανταλλαγή αντικείμενων

Το swishing ή αλλιώς το Swap not stop όπως είναι και έτσι γνωστό είναι ένα event στο οποίο αυτοί που θα πάνε πρέπει να πάρουν προσωπικά τους αντικείμενα όπως ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ που ενδεχομένως να μην τα χρειάζονται πια.


Η ανταλλαγή μεταξύ τους γίνεται ένα αντικείμενο προς κάποιο άλλο χωρίς απαραιτήτως να είναι της ίδιας αξίας. Είναι μια μορφή ανακύκλωσης, γιατί κάτι που δεν είναι πλέον χρήσιμο σε κάποιον ίσως είναι στολίδι για κάποιον άλλον. Η διαδικασία αυτή έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και να διαδίδεται σχεδόν σε όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα το πρόγραμμα αυτό της ανταλλακτικής οικονομίας, όπως χαρακτηρίστηκε βρήκε γόνιμο έδαφος να ευδοκιμήσει λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι διοργανωτές των events φροντίζουν να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους μέσω διαδικτύου με το μόνο κανόνα να φέρουν μαζί τους ένα τουλάχιστον αντικείμενο σε καλή κατάσταση. 
Γενικά το Swishing είναι μία λύση για εξοικονόμηση χρημάτων, ανανέωσης της γκαρνταρόμπας μας, ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και ένα party με μουσική, χορό και διασκέδαση.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα τους στο Facebook.


1 σχόλιο: