Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Οι άνθρωποι έχουν γίνει «σκλάβοι της οθόνης»

Οι άνθρωποι διακινδυνεύουν την υγεία τους δουλεύοντας σε smartphones, φορητούς υπολογιστές και tablets μετά την έξοδό τους από το χώρο εργασίας, σύμφωνα με την ένωση Φυσιοθεραπείας Chartered.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως, οι άνθρωποι έχουν γίνει «σκλάβοι της οθόνης» και συχνά εργάζονται στη διαδρομή από το γραφείο στο σπίτι, αλλά ακόμα και όταν φθάσουν εκεί. Η Ένωση λέει ότι η κακή στάση σώματος που έχει κανείς όταν εργάζεται κατ’ αυτό τον τρόπο, μπορούν να οδηγήσουν σε πόνο του αυχένα και της πλάτης.

Ως εκ τούτου, η Ένωση επισημαίνει πως, θα πρέπει όλες αυτές οι συσκευές να παραμένουν απενεργοποιημένες σε ώρες εκτός εργασίας. Έρευνα που έχει διενεργηθεί αποκαλύπτει πως, τα 2/3 των υπαλλήλων γραφείων, φαίνεται να συνεχίζουν να εργάζονται και εκτός του χώρου εργασίας, για παραπάνω από δύο ώρες κατά μέσο όρο!

Τα στοιχεία των μελετών υποδηλώνουν ότι, οι σημαντικότεροι λόγοι που οδηγούν τους εργαζόμενους σε αυτή τη στάση ζωής, είναι ο μεγάλος φόρτος εργασίας και η μείωση της πίεσης που προκαλείται εξαιτίας του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η πρόεδρος της ένωσης Φυσιοθεραπείας Chartered, Dr Helena Johnson, δηλώνει πως τα ευρήματα προκαλούν «τεράστια ανησυχία, διότι αν και η ολιγόωρη εργασία στο σπίτι μπορεί να μοιάζει με μια καλή προσωρινή λύση, εάν γίνει εντέλει μέρος της καθημερινότητας, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, όπως είναι ο πόνος στον αυχένα και τη μέση, αλλά και ασθένειες που συνδέονται με το άγχος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους χειρίζονται συσκευές χειρός, μη σκεπτόμενοι τη στάση της πλάτης τους.»

Τέλος, αναφέρεται από αρμόδιους φορείς πως, οι υπερβολικές ώρες εργασίας, δεν κάνουν καλό σε κανένα, ενώ αντιθέτως αυξάνουν συνεχώς την ανάγκη για επιπλέον εργασία στο σπίτι. Όσοι αδυνατούν να τελειώσουν την εργασία τους μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, πρέπει να μιλήσουν με τον εργοδότη τους και να απενεργοποιήσουν τις σχετικές με την εργασία τους λειτουργίες του smartphone και του tablet τους.


Από το  capitalhealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου