Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Aπολαύστε τις χαρές του camping

 Οι φίλοι σας προσπαθούν εδώ και χρόνια να σας πείσουν για τις χαρές του camping. Εσείς, πάλι δεν αποχωρίζεστε με τίποτα τα πολυτελή ξενοδοχεία και τις οργανωμένες παραλίες. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε;

Διακοπές κάτω από τα αστέρια και μάλιστα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος; Στην εποχή της οικονομικής κρίσης και των πανάκριβων διακοπών, η λύση του camping μοιάζει πιο ιδανική από ποτέ. Πάρτε τη μεγάλη απόφαση και απολαύστε τις χαρές του camping έστω και αν είστε… πρωτάρης! Προτού, ωστόσο «χαθείτε» απολαμβάνοντας τις απέραντες αμμουδιές, μάθετε ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός που θα σας εξασφαλίσει διακοπές πλάι στο κύμα!
  • Σκηνή: Το Α και το Ω του camping
Η επιλογή της κατάλληλης σκηνής δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μια λάθος επιλογή σκηνής, μπορεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά τις διακοπές σας ενώ η σωστή σκηνή, δεν θα σας προβληματίσει καθόλου. Φροντίστε να είναι ιδιαίτερα ευρύχωρη, προκειμένου να μην στριμωχτείτε και να έχει 2 εισόδους-προκειμένου να δημιουργείται ρεύμα και να υπάρχει δροσιά μέσα στη σκηνή. Οι είσοδοι, πρέπει να είναι διπλές και η μία να διαθέτει σήτα που θα κρατά έξω κουνούπια και λοιπούς απρόσκλητους «επισκέπτες». Όσο για την ευρυχωρία; Προτιμήστε μια σκηνή που θα χωρά περισσότερα άτομα από όσα πραγματικά είστε-αν δηλαδή είστε 2 επιλέξετε μια σκηνή 4 ατόμων για να έχετε την άνεσή σας.
  • Ώρα για ύπνο…
Βρήκατε την σκηνή και την στήσατε κιόλας. Μήπως θα πρέπει και να τη γεμίσετε με κάτι; Επόμενη αγορά σας είναι το δάπεδο σκηνής, ένα μεγάλο πλαστικοποιημένο πανί, που θα στρώσετε στο πάτωμα της σκηνής σας και που μερικές φορές –αν διαθέτει κρίκους και σκοινιά-μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εξωτερική τέντα για σκιά. Ακολουθεί ο εξοπλισμός ύπνου. Εδώ, μπορείτε να αγοράσετε κάποιον υπνόσακο, που όμως δεν ενδείκνυται ιδιαίτερα για το ζεστό καλοκαίρι ή να επιλέξετε μικρά φουσκωτά στρώματα καθώς και ειδικά σεντόνια ή κουβερτούλες που δεν πιάνουν πολύ χώρο.
  • Περάστε στο σαλονάκι μας…
Και αφού λύσαμε το θέμα του ύπνου, ώρα να στήσετε το… σαλονάκι σας! Οι ώρες που θα περνάτε εκτός σκηνής αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και έτσι θα πρέπει να προμηθευτείτε με ένα πτυσσόμενο σετ (τραπέζι και καρέκλες) για να τρώτε, να πίνετε τα ποτά σας κάτω από τα αστέρια ή να απολαμβάνετε τον καφέ σας το ηλιοβασίλεμα.
  • Και τα λοιπά…
Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Έτσι και στο camping, υπάρχουν δεκάδες προϊόντα που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Ένας απωθητής τρωκτικών-φιδιών, σκοινιά και μανταλάκια για να απλώνετε τις πετσέτες και τα μαγιό σας, μια ειδική συσκευή νερού ή μια πλαστική ντουζιέρα για να ξεπλένεστε μετά την θάλασσα, γκαζάκι για καφέ ή μαγείρεμα και κατσαρολάκια, πλαστικά πιάτα και ποτήρια, θερμός, κεριά σιτρονέλας για τα κουνούπια κ.λπ. είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που θα χρειαστείτε. Φυσικά, αν επιλέξετε να στήσετε την σκηνή σας σε οργανωμένο camping, θα έχετε λύσει το θέμα της τουαλέτας ενώ εκεί θα βρείτε και εστιατόρια, καφέ και mini super markets για τις ανάγκες σας.


ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ
Από το  clickatlife.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου